Staatsbosbeheer kapt 60 bomen voor extra parkeerplek bij Gasselterveld

Om extra parkeerplekken bij het Gasselterveld te creëren, gaat Staatsbosbeheer 60 bomen kappen bij de huidige parkeerplaats. De aanpassing maakt onderdeel uit van plannen van Staatsbosbeheer, de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe om de parkeerproblematiek bij het Gasselterveld op te lossen.

De afgelopen jaren was het van tijd tot tijd regelrechte chaos in de Drentse bossen bij Gasselte. Met name in de warme zomermaanden stonden er regelmatig files richting de boswachterij Gieten/Gasselte. Door de grote toestroom van bezoekers tijdens de warme zomerdagen moest de afrit van de N34 bij Gasselte zelfs een aantal keren worden afgesloten.

Structurele oplossing

De gemeente Aa en Hunze besloot al eerder om betaald parkeren bij het Gasselterveld in te voeren in de hoop de drukte het hoofd te bieden. Staatsbosbeheer meldt dat tijdens piekdagen, zoals het hemelvaart- en pinksterweekend, er extra parkeerruimte komt.

Naast de aanleg van de extra parkeerruimte, wordt er nog gezocht naar een structurele oplossing. De veertig extra plekken zouden niet genoeg zijn om het parkeerprobleem op te lossen.

De werkzaamheden starten op maandag 8 maart. Om de bomenkap te compenseren, worden op andere plekken in het gebied nieuwe bomen aangeplant. Volgens Staatsbosbeheer merken recreanten naar alle waarschijnlijkheid weinig van de kap.