​Leerlingen CS Vincent van Gogh leggen mega paaseieren in stadscentrum Assen

​Assen - Het voorjaar betekent ‘leven in de brouwerij’. De leerlingen van CS Vincent van Gogh - keuzevak Tekenen, Schilderen en Illustreren - en hun docent Karin Kingma staan in ieder geval in de startblokken om de stad letterlijk meer kleur te geven.

Als het aan hen ligt, staan er in de periode rondom Pasen mega paaseieren in het Asser lentegroen. Kingma: ‘En je hoeft er niet bepaald naar te zoeken: de 3D eieren zijn namelijk 80 centimeter hoog en krijgen een niet alledaags, kleurrijk en kunstzinnig uiterlijk.’

De leerlingen willen de inwoners van Assen heel graag bij dit project betrekken. Dus wie een idee heeft (of de wijk, een instelling, een school of een winkel) voor een ‘out of de ‘eierbox-ei’ en creatief aan de slag wil gaan, dan kan dat. Deelnemers moeten dan hun idee vóór vrijdag 12 maart opsturen naar projecty@csvvg.eu Wie liever graag eerst wat inspiratie op wil doen, of begeleid wil worden in het ontwerpproces, dan helpen de leerlingen graag daarbij. En wie nog allerhande vragen heeft, kan die stellen via een mail naar hetzelfde e-mailadres.

De inzendingen worden uiteindelijk beoordeeld op originaliteit, haalbaarheid en creativiteit. Maandag 15 maart ontvangen de prijswinnaars dan hun ‘gouden ei’, zodat zij zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan.

Het ei moet een week later klaar zijn om vanaf vrijdag 26 maart door alle inwoners van Assen in het centrum van de stad bewonderd te kunnen worden.