WK Superbikes op TT Circuit Assen verhuist van april naar juli

Het WK Superbikes, dat oorspronkelijk van 23 tot en met 25 april zou worden gehouden op het TT Circuit in Assen, is verplaatst naar eind juli.

Dat zijn de Asser kathedraal van de snelheid, de internationale motorsportorganisatie FIM en de Spaanse moederorganisatie van het WK Superbikes, Dorna, met elkaar overeen gekomen. De reden voor het uitstellen van het evenement is corona. De Drentse autoriteiten besloten eerder al dat er tot 1 juni geen grote evenementen mogen worden gehouden in de provincie.

,,De FIM en Dorna zijn continu in gesprek met lokale autoriteiten en de circuits over de mogelijkheden en onmogelijkheden ten aanzien van de kalender, waarbij veiligheid altijd voorop staat’’, zo laten de organisaties weten in een persbericht. Het WK Superbikes is één van de grootste jaarlijkse evenementen op het Drentse asfalt. Aanvankelijk zou Assen de openingsrace zijn van de aangepaste kalender voor 2021. De eerste race op de kalender is nu die van Portugal op het circuit van Estoril, van 7 tot en met 9 mei. Daar werd het seizoen vorig jaar ook afgesloten, toen Jonathan Rea voor het zesde jaar op rij kampioen werd.

De Drentse ronde van het WK Superbikes is sinds 1992 een vaste waarde op de Asser racekalender, tot vorig jaar. Toen gingen de races niet door vanwege corona. Ook toen werd er lange tijd gesproken over een alternatieve datum, maar die werd vanwege de ook toen al heersende coronaregels niet gevonden.

De nieuwe plek op de racekalender voor het WK Superbikes 2021 is het weekend van 23 tot en met 25 juli.