​Doelman Morten Otto neemt afscheid van ACV

Assen - Morten Otto vertrekt aan het eind van het seizoen bij ACV. De 31-jarige doelman heeft volgens de Asser derde divisionist nog geen nieuwe club.

Morten Otto maakt daarmee twee seizoenen vol bij de eerste selectie van ACV. Daarvoor stond hij onder de lat bij Achilles 1894, Oranje Nassau en FC Assen.

Zijn gezin en werk zijn onder meer redenen waarom Otto ACV verlaat. ‘We hebben’, zo laat de doelman weten, ‘een dochtertje gekregen en bovendien vraagt mijn werksituatie veel van mij. Die omstandigheden kosten meer tijd en dan is de combinatie met voetballen op het niveau van de derde divisie op dit moment niet haalbaar voor mij.’

Morten Otto verving in zijn eerste seizoen bij ACV de geblesseerde sluitpost Ben Wormmeester, maakte de rest van die (afgebroken) competitie vol en promoveerde met ACV naar de derde divisie.

Otto liet vervolgens weten in zijn tweede seizoen op sportpark Catawiki de concurrentiestrijd met de weer herstelde Wormmeester vol aan te zullen gaan, maar trainer Fred de Boer koos uiteindelijk voor Wormmeester en Otto belandde op de bank.

Tekst: Robbert Willemsen