Wonen in monumentaal Kazernekwartier in Assen

De verbouwing van de voormalig Marechausseekazerne aan de Beilerstraat in Assen is begonnen. Lamberink Nieuwbouwmakelaars gaat het monumentale pand – gebouwd in 1939 als hoofdkwartier van de Koninklijke Marechaussee Brigade Assen - voorzien van woningen.

‘Van de verticale raampartijen bij de entree tot de cellen in het hoofdgebouw: het is alsof de tijd heeft stilgestaan in Assen’, schrijft Lamerink op haar website. ‘Het markante gele marechausseecomplex met haar verspringende gebouwen, gevels, dakgoten en noklijnen is een prachtig voorbeeld van hoe kazernes in de jaren ’30 werden gebouwd. Na vele jaren van dankbaar gebruik krijgt het complex een nieuwe functie.’

Tijdens de eerste fase wordt het hoofdgebouw aangepakt. Dit karakteristieke gedeelte biedt straks plaats aan drie ruime appartementen en vier (kapiteins)woningen met eigen tuin. In de tweede fase van de verbouwing gaat Lamberink aan de slag met het nieuwbouwappartementencomplex en de transformatie van de paardenstal tot loft.

‘Het gebouw wordt gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop’, aldus Lamberink.