Zes nieuwe operatiekamers voor Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) krijgt zes nieuwe operatiekamers en een nieuw chirurgisch dagcentrum. Het ziekenhuis ondertekende dinsdag de bouwovereenkomst getekend met bouwbedrijf BAM en Techniek regio Noord.

De bouw van de operatiekamers en het dagcentrum begint eind februari. Op parkeerplaats P3 wordt plaatsgemaakt voor de bouwplaats, waarna in maart het voormalig Chirurgisch Dagcentrum en het dagcentrum voor chemotherapie wordt gesloopt. Naar verwachting wordt het OK-Complex begin 2022 opgeleverd. Het chirurgisch dagcentrum, een centrum waar patiënten een dag blijven voor een operatieve ingreep, moet half 2023 klaar zijn.

Geen hinder van werkzaamheden

Tijdens de bouw van het nieuwe complex blijven de huidige operatiekamers in gebruik. ‘De nieuwbouw is in een andere vleugel, dus het bijt elkaar niet’, zegtPaul van der Wijk, voorzitter van de raad van bestuur van WZA. ‘Patiënten zullen in het ziekenhuis geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. Door een deel van het parkeerterrein in te richten als bouwterrein zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. In samenspraak met de gemeente Assen werken we aan tijdelijke oplossingen.’

Het ziekenhuis meldt dat naast deze verbouwing er ook plannen zijn voor verbouwingen van de SEH en de poliklinieken.