Gezond bewegen voor ouderen bij Antje’s Taverne

Aangeboden door: Antje’s Taverne

Enige tijd geleden heb ik u al laten kennismaken met het Master-Service-Plan-Assen. En de goede reacties doen mij weer even brutaal zijn om toch nog eens uw aandacht te vragen.

Het is een moeilijke periode met donkere dagen, en voor sommigen ook wel lange dagen. We hebben het met een onzichtbare vijand te doen, die probeert de baas te zijn over ons. En ja, het is hem ook redelijk gelukt. Maar ik hoop dat deze harde lockdown genoeg is om - samen met de vaccins - de strijd te winnen, zodat we over een poosje weer enigszins normaal ons ding kunnen doen.

De horeca zal nog wel even gesloten blijven, maar met het Master-Service-Plan-Assen.nl zijn wij gelukkig nog aan het werk en verzorgen wij maaltijden en hapjes bij de mensen thuis. Echter, dit kost behalve geld ook energie. En dan ga je nadenken...

Wie mij al langer kent, weet dat ik uit de sport kom: ik ben zelf actief sporter en topsporter geweest, en daarnaast ook gediplomeerd trainer-coach in de schaats-, skeeler- en krachtsport. In die hoedanigheid heb ik jaren training geven aan pupillen, junioren, senioren, veteranen, trimmers en ook aan de G-schaatsers. Training gaat het hele jaar rond, want bij een schaatsvereniging bijvoorbeeld ga je natuurlijk ‘s winters schaatsen, maar in de zomers train je droog: fietsen, lopen, droogschaatsen en krachttraining.

“Nadenken” zei ik, want als ik zelf na lang zitten al moeite heb met bewegen, hoe is dat dan voor al die mensen die binnen zitten en ouder worden? Naast de ongemakken van het alleen zijn, worden ze ongewild toch ook stijver. Ik kan me voorstellen dat u dat nu net niet wilt! Dus bedacht ik: “Ik moet de mensen in beweging krijgen!”. Maar hoe doe je dat dan?

Nou, door middel van het Master Service Plan Assen brengen we al gezonde maaltijden rond en zien we sommigen van u hierdoor al geregeld. Daarmee creëren we een groep mensen en dat schept een band. Die band willen wij nu ook gaan gebruiken om u te helpen zodat u in beweging komt en op termijn misschien wel weer in groepsverband leuke dingen kunt gaan doen, waaronder ook bewegen.

Maar dan moeten we daar wel aan werken, zowel u als wij. Ik weet dat bewegen goed is. Is sporten dan hetzelfde als bewegen? In zekere zin wel. Ik heb door de jaren heen geleerd om te gaan met blessures. Het herstel wordt met het ouder worden steeds lastiger. Na verloop van tijd wordt sporten dan ook vervangen door bewegen. En juist het belang van in beweging blijven geldt voor iedereen. Voor iedereen op haar of zijn eigen manier.

U voelt hem al aankomen! Ik heb in mijn Taverne een beweegruimte ingericht met apparaten die geschikt zijn voor iedereen. Het zijn krachttoestellen die werken met een hydraulische cilinder, niet met gewichten. Deze apparaten zijn speciaal voor revalidatie ontworpen om mensen met hun eigen kracht te laten oefenen. U beweegt dus met de weerstand die u zelf bepaalt. Op die manier zijn de toestellen ook voor mensen met bijvoorbeeld reuma of multiple sclerose geschikt! Alle oefeningen vinden plaats onder persoonlijke begeleiding.

Kortom, ik nodig u uit, om samen met mij een keer te komen bewegen. Na een oefensessie gaat u voor uzelf eens bekijken of het wat voor u is. Zo kunnen we samen bouwen aan een gezonde toekomst

Gaat u ook de uitdaging aan?

Het lidmaatschap van Master-Service-Plan-Assen.nl is 6,00 per maand (maandelijks opzegbaar)
Hiervoor maken wij een sociale klanten kaart en ontvangt u korting op de maaltijden en diensten.
Een gezonde dagelijkse maaltijd voor leden 8,50 en niet leden 10,00.

Bewegen/sporten alleen op reservering.
1e Proefles/kennismaking les is voor leden gratis en niet leden 10,00.
Maandabonnement 35,00 voor leden en niet leden 40,00.

Antje’s Taverne
Kloekhorststraat 12, Assen
0592-482 246