​No Risk Verkopen: oplossing voor een krappe woningmarkt

​Sinds het wegebben van de crisis van 2008-2014 is de woningmarkt vanaf 2015 in een steeds sterkere mate verhit aan het raken. Mede door het verder dalen van de hypotheekrentes en het steeds krappere aanbod stijgen de prijzen steeds verder. Ook in 2020 is, ondanks de Corona-pandemie, de vraag naar woningen onverminderd groot.

In Assen worden de meeste woningen op dit moment boven de vraagprijs verkocht. Twintig tot dertig gegadigden voor een normale tussenwoning is geen uitzondering.

Waar tijdens de economische crisis de meeste consumenten eerst hun eigen huis wilden verkopen en daarna pas durfden te kopen, is het nu andersom. Men wacht tot men geslaagd is in de gewenste nieuwe aankoop en verkoopt daarna pas de eigen woning. Veel potentiële verkopers brengen hun woning dus niet op de markt omdat ze wachten. Met als gevolg dat iedereen op elkaar wacht en de markt verder verkrapt.

NVM makelaars (Schoon Makelaardij) probeert het woningaanbod te verruimen door potentiële verkopers de mogelijkheid te bieden om hun woning toch op voorhand te koop aan te bieden. Dit onder het voorbehoud van aankoop van een nieuwe woning. Schoon Makelaardij introduceert deze nieuwe dienstverlening onder de naam No Risk Verkopen.

NVM-makelaar Paul Schoon: ‘We proberen hiermee mensen aan te spreken die graag willen verhuizen, maar vastzitten in het dilemma: eerst kopen of eerst verkopen? Met deze constructie kan toch eerst het eigen huis verkocht worden, zodat er duidelijkheid is over de exacte opbrengst en er de geruststellende zekerheid is van een verkochte woning. Terwijl tegelijk de rust blijft dat men kan blijven wonen als de gedroomde nieuwe woning niet voorbij komt.’ 

Meer informatie op www.noriskverkopen.nl.