Zo voorkom je stormschade

Aangeboden door: InShared

Storm kan helaas voor veel schade zorgen aan je huis, denk aan een ongevallen boom, weggewaaide dakpannen of een lekkage.

Met een opstalverzekering ben je gelukkig voor deze schade verzekerd. Maar er zijn zelf een paar dingen die je kan doen om stormschade te voorkomen. Wil je weten wat? Lees dan snel verder wij vertellen het namelijk in deze blog.

Dit zijn de 6 tips om stormschade te voorkomen:

1. Check de dakpannen regelmatig

De oplossing is eenvoudig: controleer regelmatig of de dakpannen wel stevig liggen en maak ze eventueel vast met panhaken. En als je toch op het dak bent, maak dan ook meteen de dakgoten schoon. Want dakpannen en storm is een slechte combinatie. Een klein beetje wind kan er al voor zorgen dat ze van het dak waaien. Niet alleen gevaarlijk voor voorbijgangers, maar de kans op lekkage is ook veel groter.

2. Haal alle spullen naar binnen

Als je door hebt dat het begint te stormen haal dan alles zo snel mogelijk naar binnen. Je wilt namelijk niet je tuinmeubels, fietsen, bloempotten en barbecues door de lucht zien vliegen. Controleer daarnaast even de dakpannen maar ook de zonneschermen of zonnepanelen als je die hebt.

3. Zet de auto op een veilige plek neer

Gelukkig hebben we vandaag de dag de luxe om op tijd te weten wanneer er een storm aan komt. Is er een storm op komst? Bekijk dan even de plek van je auto, staat die onder een boom of staat de auto veilig? Er is namelijk niets zo vervelend als een tak die op de auto valt of zelfs een hele boom.

4. De stand van je huis

Als er in Nederland storm is komt die meestal uit het noordwesten of zuidwesten. Als je dit eenmaal weet kun je bedenken wat de windrichting voor de kwetsbare delen van je huis betekent. Misschien kom je omliggende wankelende bomen tegen, die dan zeker op je huis kunnen vallen.

5. Doe alle ramen dicht

Doe de ramen dicht, want zelfs het  kleinste kiertje kan al voor lekkage zorgen bij storm. En als de storm echt heftig is, bestaat de kans dat het raam uit het kozijn vliegt. Als je zeker weet dat het mooi weer blijft is het mogelijk om de ramen open te houden, maar het is altijd verstandig om voor de zekerheid de ramen tocht dicht te doen. Daarnaast maak je het voor inbrekers ook minder makkelijk.

6. Check of de schutting stevig staat

Een schutting kan diep in de grond staan, maar dan alsnog is het zeer kwetsbaar. Een zuchtje wind en hij ligt al plat op de grond. Als je de schutting samen met de buren deelt kan je gemakkelijk een afspraak maken over het in de gaten houden van de schutting. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schutting steviger te maken.

Verzeker je tegen stormschade

Als je weet dat er een storm aan komt is het fijn om te weten dat je hier goed tegen verzekerd bent, op deze manier zit je niet met stres naar buiten te kijken. Met een opstalverzekering van InShared weet je zeker dat je huis goed verzekerd is tegen stormschade. Ben je benieuwd wat de beste opstalverzekering is? vergelijk dan de verzekeringen met elkaar.