Kindcentrum De Meander is een gezonde school

Kindcentrum De Meander maakt onderdeel uit van Plateau Integrale Kindcentra en heeft deze week het vignet “Voeding” van de Gezonde School behaald. Vorig jaar werd al het vignet “Sport en Bewegen” toegekend.

Op Kindcentrum De Meander (SBO) wordt dagelijks gewerkt aan een gezonde levensstijl en duurzame gezondheid bij de leerlingen. Waardering en erkenning voor deze inspanning is de toekenning van twee vignetten die laten zien dat Kindcentrum De Meander voldoet aan door deskundigen opgestelde kwaliteitscriteria op het gebied van “Bewegen en Sport” en “Voeding”. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Kindcentrum De Meander onderstreept hiermee het belang om als school te werken aan een gezonde levensstijl bij leerlingen.

Directeur Henk Westerhof van Kindcentrum De Meander vindt het belangrijk om een Gezonde School te zijn. Op de gevel van de school is het logo Gezonde School goed zichtbaar. "Op deze wijze laten wij iedereen zien actief te werken aan een gezonde levensstijl bij de aan onze zorg toevertrouwde leerlingen. Daar kun je volgens mij nooit te vroeg genoeg mee beginnen!”

Wethouder van onderwijs van de gemeente Assen Bob Bergsma is het daar helemaal eens: “Ik vind het van groot belang dat leerlingen op jonge leeftijd beginnen met bewegen en gezond eten. Wetenschappelijk onderzoek toont overduidelijk aan dat gezonde voeding, voldoende beweging en sporten niet alleen de gezondheid verbetert, maar ook de vitaliteit, fitheid en motoriek van leerlingen. Daarnaast is bewezen dat het positieve invloed heeft op de schoolprestaties van de leerlingen! Laat Kindcentrum De Meander een voorbeeld zijn voor de andere scholen in Assen!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl