4 simpele tips om te besparen op je energierekening

Aangeboden door: energie-aanbiedingen.com

Betaal je elke maand veel geld door een hoge energierekening voor je huis in Assen? In deze tijd staat de verwarming vaak al vroeg aan en neem je misschien wat vaker een warm bad. Daar gaat de teller van lopen met een hogere energierekening tot gevolg. Wil je geld besparen op de energierekening dan volgen daarvoor hier enkele praktische tips.

1. Stap over naar een andere energieleverancier

Het is verstandig om eens een rondje langs energieleveranciers te maken. Het is namelijk heel eenvoudig om op je energierekening te besparen door over te stappen. De leveranciers hebben allemaal verschillende energie aanbiedingen. Maak een vergelijking en profiteer van de beste aanbieding. Er zijn mensen die ieder jaar geld besparen door elk jaar een vergelijking te maken en over te stappen.

2. Investeer in isolatie

Woon je in een oudere woning in Assen? Dan bestaat de kans dat je woning niet optimaal is geïsoleerd en dat merk je onder meer aan een hoge energierekening. Besparen op energie is mogelijk door in isolatie te investeren. Dat klinkt tegenstrijdig, maar de investering verdien je weer terug. Bijvoorbeeld als je voor muurisolatie kiest of dubbele beglazing neemt als je nog enkel glas hebt. Ook vloerisolatie en dakisolatie brengen de energierekening omlaag.

3. Maak gebruik van zonnepanelen

Indien de mogelijkheid bestaat is het zeker aan te raden om van zonnepanelen gebruik te maken. Het kost inderdaad geld om zonnepanelen aan te schaffen, maar vervolgens levert de zon je gratis energie. Ook deze investering is wat dat betreft weer terug te verdienen. Bovendien is het mogelijk dat je via de zon energie terug levert aan de energiemaatschappij.

4. Praktische adviezen

Heb je geen geld achter de hand om energiebesparende maatregelen door te voeren? Dan komt de eerste tip alsnog van pas en zijn er nog enkele praktische adviezen. Het scheelt bijvoorbeeld al als je de verwarming een graadje of twee lager zet. Trek een dikke trui aan in huis of kruip knus onder een kleedje op de bank. Douche wat minder lang en doe lichten in ruimtes uit, waar je niet verblijft. Kijk ook welke apparaten in huis grootverbruikers van energie zijn, zoals een oven en wasdroger. Ontdooi je wat uit de vriezer? Zet het dan in de koelkast. Het wassen op 30 of 40 graden in plaats van 60 graden levert ook een besparing op. Ga zuinig om met energie om elke maand geld te besparen op de energierekening.