Annika Pietersma zet in Assen actie op voor kerstcadeautjes voor kinderen uit minimagezinnen

Assen - Annika Pietersma houdt dit jaar een Kerstactie voor kinderen uit Asser minimagezinnen. De Assense zamelt via een ‘drive thru’ aan het Hof van Parijs 13 op bedrijventerrein Messchenveld (naast de McDonalds) kerstcadeautjes in.

Die gedoneerde cadeautjes worden uiteindelijk naar de Sociale Winkel in Assen gebracht, waarna de presentjes worden toegevoegd aan de kerstpakketten voor minima die in december in de Opstandingskerk in Marsdijk worden samengesteld en van daaruit worden verspreid.

Niet vanzelfsprekend

Mensen die gebruik maken van de Voedselbank mogen ook gebruik maken van de Sociale Winkel voor kleding, schoenen en speelgoed. Annika: ‘Helaas is hier altijd een tekort aan. Met kerst is het niet vanzelfsprekend dat er voor ieder kind een cadeau onder de kerstboom ligt. Daarom organiseer ik deze actie, het speelgoed dat wordt ingezameld wordt gebruikt voor de ongeveer 700 kerstpakketten.’

De cadeaus die overblijven worden later vanuit de Sociale Winkel uitgedeeld voor onder meer verjaardagen, een presentje voor bijvoorbeeld zwemdiploma’s en rapporten of als ouders geen cadeautje kunnen betalen voor het kinderfeestje waar hun kind voor uitgenodigd is. 

De Kerstactie werkt als volgt:

*Mensen kunnen bij het Hof van Parijs 13 op het Messchenveld via een ‘drive thru’ met de auto coronaproof speelgoed of andere zaken die geschikt zijn voor een kerstcadeautje langsbrengen. Het gaat om zowel binnen- als buitenspeelgoed. In verband met corona (hygiëne) géén knuffels. De aangeboden presentjes hoeven niet ingepakt te zijn.

*Voor het aannemen van de cadeaus worden studenten van het Alfacollege Sport en Bewegen ingezet, met handschoenen en mondkapjes. De studenten brengen de cadeaus naar een opslagbox bij de drive thru.  

*De drive thru wordt twee keer in de week gehouden: op de woensdagen 25 november en 2, 9, en 16 december van 12.00 tot 16.00 uur en op de zaterdagen 28 november en 5, 12, 19 december van 10.00 tot 13.00 uur.

Goede staat, compleet en schoon

De cadeautjes voor de kinderen moeten in goede staat zijn, liefst zo goed als nieuw, compleet en schoon. Annika hoopt uiteraard op veel donaties van particulieren, enkele winkels in Assen doen in elk geval ook mee aan de actie, zoals Intertoys en Cook&co en de boekhandels Van der Velde en Van der Kuijl.