Laat u niet verleiden: kies voor uw eigen notaris

Assen - Ik word regelmatig benaderd met de vraag ‘Heeft u het ook gezien, de hele grote advertenties van partijen in de lokale kranten met de uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over testamenten en algemene volmachten? En voordat ik kan antwoorden, gelijk een vervolgvraag aan mij, welk voordeel haal ik hier als klant nu uit?

Ik zie en lees de laatste tijd ook deze advertenties. En ik kan me, eerlijk gezegd, er alleen maar over verwonderen en het volste vertrouwen hebben dat ieder verstandig persoon niet in zee gaat met zulke partijen. Blijkbaar zien partijen kansen om over de rug van een klant fors geld te verdienen. Ik beantwoord de vraag altijd heel eerlijk en oprecht met: "laat u niet verleiden, wees wijs en kies voor uw eigen notaris". Want mijn beredenering is erg eenvoudig en simpel.  Hoe meer partijen er tussen zitten, hoe meer uiteindelijk de klant onderaan de streep financieel kwijt is. Want iedereen wil een boterham verdienen, toch? 

Al eerder heb ik het in mijn column over mijn vakmanschap gehad. Als notaris bezit ik de kennis en ervaring om u voorlichting te geven over allerlei zaken, familierecht, ondernemingsrecht, koop en verkoop onroerend goed. In een gesprek bespreek, adviseer en lever ik vervolgens maatwerk en dat tegen marktconforme tarieven. 

Ik heb lang getwijfeld of ik deze column aan dit item zou besteden. Want het lijkt allemaal zo gemakkelijk om uit te halen naar een ander. En toch doe ik het omdat ik voor mijn vakmanschap sta en ik weiger om te zwijgen over deze gang van zaken dat de klant elders meer betaalt dan noodzakelijk is. Ik sta voor mijn praktijk, voor mijn werknemers en voor mijn notarisvak. 

Dus wees wijs, laat u niet verleiden en kies voor uw eigen notaris.

Heeft u vragen over testamenten, algemene volmachten, adviezen over estate planning of schenkingen? Op mijn website www.notariskantoorvanpelt.nl vindt u al de nodige informatie. En voor een persoonlijk gesprek, maak een afspraak via het contactformulier op mijn website of bel, tel 0592 - 31 11 15.

Tekst: Ellen van Pelt, Notariskantoor Van Pelt