Gaatjes in T-shirts vermijden of repareren

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

Ken je dat? Je haalt je favoriete T-shirt uit de was en je trekt hem aan. Tijdens het ontbijt kom je tot de ontdekking dat er een gaatje in je favoriete T-shirt zit. Over het algemeen wekt dit irritatie op - kun je een ander T-shirt gaan aantrekken en je favoriete T-shirt kun je niet meer aantrekken.

Benieuwd naar hoe deze gaatjes in je T-shirt terecht komen en wat je kunt doen door dit voorkomen of hoe je deze kleine gaatjes kunt repareren, zodat je nog steeds je favoriete T-shirt kunt aantrekken? Lees dan snel verder.

Hoe komen deze gaatjes in je T-shirt

Zoals genoemd is het al naar voren gekomen; je trekt je T-shirt uit de kast, maar komt tot de ontdekking dat er gaatjes in zitten. Deze gaatjes komen niet door insecten die ‘s nachts door jouw kast heen kruipen, maar deze gaatjes ontstaat over het algemeen door slijtage. Vaak zitten deze gaatjes ter hoogte van je navel, onder in je shirt. Dit komt vaak doordat je in de auto een riem om hebt en deze riem tijdens de autorit tegen je buik aanschuurt. Bovendien leun je tegen het aanrecht of schuurt de knoop van je spijkerbroek er tegen aan. Deze gaatjes ontstaan dus voornamelijk door slijtage en wrijving van andere producten. Zeker wanneer de stof van het heren T-shirt vrij dun is of geweven is met een enkele draad, dan kan er al snel een gaatje in je T-shirt ontstaan.

Hoe kun je gaatjes voorkomen?

Doordat je nu antwoord hebt op de vraag ‘hoe komen er gaatjes in je T-shirts’, kunnen we doorgaan met het voorkomen van deze gaatjes. Helaas wordt het niet geapprecieerd wanneer je in de auto geen riem om hebt en kun je naast een ongeluk ook een vervelende boete krijgen die niet mal is. Wat je over het algemeen het beste kunt doen, is T-shirts kopen van een betere, dikkere kwaliteitsstof, zoals de T-shirts van ShirtsofCotton. Of een ander betrouwbaar merk. Doordat de stof dikker is, kan de stof wel tegen wrijving en slijtage. Hierdoor zullen er minder snel gaatjes ontstaan rondom de buikstreek.

Hoe kun je gaatjes repareren?

Wanneer je toch echt graag je T-shirt met een gaatje wilt maken, dan is dat mogelijk. Met een strijkijzer en wat vliesofix of vlieseline kom een heel eind. Vliesofex is een materiaal dat twee kanten heeft. De ene kant is papier - dit papier lijkt op overtrekpapier en hier kun je bijvoorbeeld een leuk ontwerpje op tekenen. De andere kant is de plaklaag en deze plaklaag plakt pas wanneer je het verwarmt met bijvoorbeeld een strijkijzer. Wanneer je vliesofex wilt gebruiken om het gaatje in je favoriete T-shirt te repareren, hanteer dan onderstaande stappen:

  • Doe het shirt binnenstebuiten en leg het shirt met het gaatje zichtbaar op de strijkplank
  • Maak het gaatje zo klein als mogelijk
  • Leg een stuik vliesofex op het gaatje.
  • Leg een (pers)doek over de vliesofix en spuit deze nat op de plek van de vliesofix.
  • Zet je strijkijzer tien seconden op het gaatje zonder deze te bewegen.
  • Keer je shirt weer om en als het goed is, is het gaatje niet meer zichtbaar.

Wanneer het gaatje nog wel zichtbaar is, dan is het shirt een verloren zaak. Het is dan beter om een nieuwe aan te schaffen.