Imposante erehaag van meer dan honderd vrienden voor verongelukte Bennie Stroetinga (19) uit Eelde. 'Het was een heel betrokken jongen'

Meer dan honderd mensen waren vrijdagmorgen aanwezig in Eelde bij de erehaag voor de overleden 19-jarige Bennie Stroetinga.

Vrienden en bekenden vormden een erehaag en applaudisseerden toen de rouwauto voorbij reed. Ook werden er fakkels met bengaals vuurwerk aangestoken.

Stroetinga kwam om het leven na een auto-ongeluk in Donderen op 9 oktober. Hij botste op de Norgerweg met zijn auto tegen een boom en belandde vervolgens in het ziekenhuis. Daar vocht hij voor zijn leven, maar een ruim een week later overleed hij alsnog.

‘Het kwam echt heel hard binnen’

Zijn plotselinge overlijden kwam als een grote klap voor het dorp en de voetbalvereniging VV Actief waar hij al jaren bij betrokken was. „Het kwam echt heel hard binnen,” vertelt Jan Hovenkamp, penningmeester bij VV Actief. „Hij speelde al vanaf de jeugd bij de club en iedereen in het dorp kende hem en zijn ouders. Het was een heel betrokken jongen.”

Stroetinga speelde zelf in het zevende elftal van de club. Daarnaast was hij hij actief bij verschillende activiteiten van de vereniging. Zo trainde en begeleidde hij het G-team en was hij jaarlijks betrokken bij de Sinterklaascomissie van de club.