Assen werkt aan een nieuwe binnenstadvisie: inwoners mogen meedenken

De nieuwe binnenstadvisie van Assen werd donderdag aan de Asser gemeenteraad gepresenteerd. Vanaf 27 oktober kunnen alle inwoners van Assen drie weken lang hun mening geven over de eerste plannen en ideeën.

Dat kan hier.

Na ruimtelijke en economische analyses van adviesbureaus is de verwachting dat de behoefte aan winkelruimte in de binnenstad van Assen over vijf tot tien jaar is afgenomen tot zo’n 60.000 vierkante meter, waar dat nu nog 100.000 vierkante meter is.

Een compact centrum, tussen DNK, het Koopmansplein en het Drents Museum, is de beste optie voor de toekomst, stellen de adviesbureaus. Winkelstraten die buiten het nieuwe, compacte centrum vallen, zullen geleidelijk een andere functie krijgen.

Moeilijke keuzes

De gemeente wil alle informatie in verschillende digitale bijeenkomsten delen met ondernemers, vastgoedgoedeigenaren en inwoners. ,,Er is nog niks in beton gegoten, we willen heel graag weten wat de stad ervan vindt”, zegt wethouder Mirjam Pauwels. ,,Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden en daar betrekken we graag veel mensen bij.”

Telefonisch spreekuur

Voor inwoners die niet online kunnen reageren, maar wel informatie willen hebben over de plannen en hun mening willen geven, is er een telefonisch spreekuur op dinsdag 10 november en donderdag 12 november. Mensen kunnen daarvoor telefonisch een afspraak inplannen met de gemeente.

Begin 2021 wordt een concept van de binnenstadvisie voor Assen verwacht.