Corona-uitbraak: iWerk locatie Assen sluit voorlopig de deuren

Assen – Alle medewerkers van iWerk op de locatie aan de W.A. Scholtenstraat in Assen zijn vorige week donderdag na een corona-uitbraak op het bedrijf tot 26 oktober naar huis gestuurd.

‘Helaas zijn er nu meerdere besmettingen in ons bedrijf’, aldus de leiding op de website van iWerk. ‘Het is lang goed gegaan, maar nu in heel Nederland de cijfers stijgen, merken wij dit ook.’

Enkele weken geleden, zo gaat de verklaring verder, meldde zich één collega van de Assemblage ziek met het coronavirus. Vorige week kwamen daar vijf positief geteste medewerkers bij.

Direct vanaf de eerste ziekmelding met corona, besluit de leiding, heeft het bedrijf in contact gestaan met de GGD. ‘In overleg met hen is nu besloten om uit voorzorg de vestiging tijdelijk te sluiten en de medewerkers 10 dagen naar huis te sturen.’ Het bedrijf is in deze periode ook gesloten voor publiek, maar wel telefonisch en via e-mail bereikbaar.

iWerk is onderdeel van Werkplein Drentsche Aa. Veel mensen die hier werken doen dat vanuit de wet Sociale Werkvoorziening.

Tekst: Robbert Willemsen