​Vertelcafé Assen: voorstelling Herman Kruize. En gezocht: eigen verhalen

Assen - In Vertelcafé Assen (Podium Zuidhaege) is op zondag 1 november (aanvang 14.30 uur) de voorstelling ‘Ondanks niks’ te zien van verteller en theatermaker Herman Kruize. Deze voorstelling wordt gespeeld in een ruime zaal, waar iedereen op afstand een zitplaats kan vinden.

Iets meer dan veertig jaar lang leeft het hoofdpersonage uit 'Ondanks Niks' een rustig, ietwat eentonig bestaan. Elke dag is hetzelfde. Elke dag is gelijk. Dat had tot zijn laatste dag zo kunnen blijven. En dat was dan ergens ook wel weer best geweest. Zo gaat dat soms. Zo heb je dat. Tenzij er natuurlijk, van de ene op de andere dag ineens zomaar een ander op je vaste bankje zit.

‘Ondanks niks’ is  een poëtische verhalenvoorstelling over een kleine breekbare wereld. Over illusies, verloren idealen, een onwaarschijnlijke vriendschap, ambitie of lak daaraan en ontsnappen uit zelfbedacht hokjes. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om  met Herman Kruize van gedachten te wisselen over de voorstelling.

Bezoekers wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen bij binnenkomst, in de zaal kan het mondkapje af. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom (contant). Vooraf  reserveren voor het Vertelcafé is noodzakelijk. Er is plek voor maximaal 30 bezoekers. Reserveren kan bij Jeanet Landman jestola@xs4all.nl  of 06 13590459

Persoonlijke verhalen

Het Vertelcafé in Podium Zuidhaege in Assen organiseert een verhalenwedstrijd voor volwassenen. Denkt u weleens ‘ik heb ooit zoiets moois, grappigs of ontroerends meegemaakt, dat zou ik best eens aan anderen willen vertellen’? Dan heeft u nu de kans.

Het Vertelcafé is op zoek naar bijzondere of grappige verhalen over iets dat men zelf heeft meegemaakt. Het gaat om korte verhalen, dus niet een hele levensloop, maar die ene opmerkelijke gebeurtenis. Een deskundige jury selecteert een aantal verhalen. Ze worden verteld  in het Vertelcafé op 22 november.

Men mag het verhaal zelf vertellen, of dit laten doen door één van de vertellers die zijn betrokken bij het Vertelcafé. Indien men het zelf wilt vertellen, kan men dat vooraf oefenen met de vertellers. Het beste verhaal wordt beloond met een boekenbon.

Wie mee wil doen, kan een verhaal schrijven van minimaal één A4 en maximaal drie A4. Stuur het verhaal  voor 4 november naar Jeanet Landman: jestola@xs4all.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jeanet Landman jestola@xs4all.nl of Nynke van der Molen : ny.molen@planet.nl