Winst Asser Boys, LEO onderuit

Assen - Asser Boys boekte zondag in de derde klasse D een zakelijke overwinning op Steenwijkerwold. De formatie van coach Anne Jan van der Heide stelde op het eigen kunstgras aan de Lonerstraat in de slotfase de zege veilig: 2-1.

Asser Boys startte in de eerste helft niet goed. De scherpte ontbrak en de thuisploeg werd na een klein half uur eigenlijk pas wakker na de 0-1 achterstand. René Westerveen zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker, toen hij voorbereidend werk van Calvin  Verboekend doeltreffend afrondde: 1-1.

Na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar moest Asser Boys wel wachten tot de slotfase eer de overwinning kon worden gevierd. Het was andermaal Westerveen die in de 82ste minuut op aangeven van Tristan Rotman de 2-1 binnenschoot. Van der Heide: ‘Geen fraaie wedstrijd, wel drie punten. Lekker.’

LEO

LEO trad zondag in 3D aan bij Oldeholtpade en verloor met 4-2.

LEO keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Trainer Dirick Jan van Strien: ‘De partij ging redelijk gelijk op, maar wij hadden moeite om ons verzorgde spel neer te leggen op het hobbelige veld. En kregen uit de omschakeling de 1-0 om de oren.’

Na rust speelde LEO naar behoren, maar het was Oldeholtpade dat een optimaal rendement haalde uit haar opportunistische speelwijze. De diepe ballen leverden regelmatig gevaar én doelpunten op: 4-0.

De ploeg uit Loon zette nog een keer aan, kwam door twee treffers van Lars Uineken terug tot 4-2, maar verder dan een buitenspeldoelpunt van Koen Teuben kwam LEO vervolgens niet meer.