Achilles 1894 verliest topper, punt LTC, FC Assen van veld geblazen

Assen – Achilles 1894 speelde zaterdag de topper in de tweede klasse J bij FC Meppel. De Asser formatie van trainer Harold Wekema verloor na een gelijk opgaand duel nipt met 2-1.

Met Achilles en FC Meppel stonden de enige twee ploegen zonder puntverlies tegenover elkaar. FC Meppel haalde het volle pond uit drie wedstrijden, Achilles had zes punten uit twee duels.

FC Meppel nam al na vijf minuten in de eerste helft de leiding, maar in de 30ste minuut kwam Achilles langszij. Na een ingooi van Romario Tjong-A-Sie kwam de bal binnen de 16-meter tegen een Meppeler hand. Strafschop en Wouter van der Molen maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Vlak voor rust scoorde FC Meppel echter de 2-1 en hoewel Achilles in het tweede bedrijf nog wel aandrong, was de ruststand ook de eindstand.

LTC

LTC draait de laatste weken stroef en wilde bij NEC Delfzijl in elk geval niet verliezen. Dat lukte, beide ploegen hielden elkaar via 2-2 in evenwicht.

LTC kwam na ruim tien minuten op 1-0. Bas Senechal, speelde de bal op Imre de Jonge, die het leer op zijn beurt meegaf aan Marc Heerings. Diens afstandsschot werd van richting veranderd, waardoor de Delfzijlster sluitpost kansloos was: 1-0.

Heerings en De Jonge kregen vervolgens grote mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar het was NEC Delfzijl dat in de laatste twintig minuten van de eerste helft hard toesloeg: 2-1.

Toch ging LTC de kleedkamer in met een gelijke stand. Op slag van rust legden de Assenaren een vlot lopende aanval op de mat. De voorzet van Senechal werd door De Jonge bij de eerste paal binnengetikt: 2-2.

Beide teams kregen in het tweede bedrijf nog enkele grote kansen, maar het bleef 2-2.

FC Assen

UDIROS lijkt nu al de aanstaande kampioen in de vijfde klasse F. De ploeg uit Nieuwehome is nog zonder puntverlies, scoorde in drie wedstrijden 18 goals en herbergt enkele spelers die op hoog amateur- en zelfs profniveau hebben geacteerd. Ook FC Assen kreeg zaterdag een fikse draai om de oren: 8-3.

Aanvankelijk kon de ploeg van coach Harold van der Sleen nog wel aardig meekomen. Na een 1-0 achterstand maakte Olaf Looijenga gelijk (1-1), maar liep de thuisploeg voor rust uit naar een 4-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam FC Assen andermaal goed terug tot 4-3 (treffers Christiaan Trijbels en weer Looijenga), maar na de 5-3 knapte er iets bij de gasten en scoorde UDIROS er lustig op los: 8-3. De thuisploeg eindigde de partij na een rode kaart nog wel met tien man.