De nieuwe gezichten van De Drentse Zaak

Sinds kort zijn er in De Drentse Zaak drie nieuwe gezichten te vinden. Nou ja, nieuw. Mariet Schram is terug van weggeweest en ook Sven Hoving is voor vaste huurders een bekend gezicht.

Het tweetal komt het receptieteam van De Drentse Zaak versterken. Iedere dag is of Mariet of Sven aanwezig. Ook de nieuwe coördinator Martijn van der Tuin is een oude bekende. Hij huurt al jaren een kantoor in het gebouw.

Mariet was in 2018 ook al werkzaam in De Drentse Zaak, toen ze na haar opleiding tot secretaresse drie maanden stage liep bij de receptie. Een jaar later viel ze een half jaar in als uitzendkracht. Nu is ze terug als de nieuwe officemanager van het ondernemerscentrum in Assen. Sven was al regelmatig als flexwerker te vinden in het gebouw en zal daarnaast Mariet als assistent-officemanager ondersteunen.

Van vaste waarde zijn

Het tweetal heeft nu een paar weken aan de nieuwe werkzaamheden kunnen wennen en die bevallen goed! Waar Mariet zich vooral inzet voor de dagelijkse gang van zaken - zoals het ontvangen van gasten en het contact met leveranciers -, houdt Sven zich bezig met reserveringen en aanvragen en het organiseren van evenementen. ‘Het is fijn om weer werkzaam te zijn in deze vertrouwde omgeving’, vertelt Mariet. ‘Ik wil dat De Drentse Zaak van vaste waarde is voor zowel huidige, als toekomstige ondernemers en klanten. Het is zo’n mooie locatie. Het sfeervolle interieur nodigt uit om naast zakendoen, ook informeel contact met elkaar te hebben. En door onze verschillende vergaderruimtes, kunnen we altijd een bijeenkomst op maat organiseren.’

Starten, opbouwen, uitbouwen

Ook Sven kijkt tevreden terug op de eerste weken. ‘Ik vind het contact met mensen leuk en ben pas tevreden als ze met een goede indruk én een glimlach het pand weer verlaten.’ Op de vraag wat hij wil toevoegen aan het team en De Drentse Zaak, hoeft hij niet lang na te denken: ‘Ik hoop dat ik vooral mijn commerciële vaardigheden kan inzetten. Mijn hoofd zit vol ideeën die ik graag in de praktijk breng. We hebben hier een aantal prachtige, authentieke ruimtes, maar zijn bovenal een gebouw waar mensen kunnen samenkomen. Mensen die vaak dezelfde missie hebben: een succesvolle onderneming starten, opbouwen en uitbouwen.’

Nieuwe coördinator

Naast een nieuw receptieteam, heeft De Drentse Zaak sinds een paar maanden ook een coördinator, namelijk Martijn van der Tuin. Martijn is een ervaren ondernemer en ondernemerscoach en zorgt er als coördinator voor dat alles in het gebouw nog net wat beter verloopt. Ook is hij betrokken bij de communicatie en denkt hij graag mee over de organisatie van evenementen en bijeenkomsten.

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.

Tekst: Het Geheime Wapen Communicatie