Volop vakmanschap en service bij tandprothetische praktijk Will Vegt in Assen

Aangeboden door: tandprothetische praktijk Will Vegt

De tandprothetische praktijk Will Vegt in Assen is al bijna 20 jaar het betrouwbare adres voor tandprotheses in welke vorm dan ook. Met inachtneming van de nodige maatregelen vanuit het RIVM, kan men dagelijks terecht bij Will Vegt waar laagdrempeligheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan.

“We maken alles wat uitneembaar uit de mond is”, legt assistente Jenny uit. Denk hierbij aan frames,volledige maar ook gedeeltelijke protheses en klikgebitten op implantaten. De praktijk maakt dus alle denkbare vormen en maten op het gebied van tandprotheses.

Geen dag zonder gebit

De praktijk werkt hiervoor nauw samen met het Wilhemina Ziekenhuis in Assen, het UMCG in Groningen en een implantoloog eveneens uit Groningen. Wanneer een patiënt nog eigen tanden en kiezen heeft, wordt men doorverwezen naar het ziekenhuis.

Allereerst worden er in de praktijk van Will Vegt afdrukken van de mond gemaakt. Vervolgens moeten de tanden en kiezen in het ziekenhuis worden getrokken. “Maar voordat dat zover is, hebben wij de prothese hier gemaakt. Deze brengen we zelf naar het ziekenhuis. De patiënt krijgt dan meteen na het trekken van het gebit, of een gedeelte daarvan, de prothese in de mond. Je hoeft dus geen dag zonder een gebit rond te lopen. En dat is wel heel belangrijk voor de patiënt.”

Het gros van de clientèle dat de praktijk van Will Vegt binnenkomt, valt in de oudere leeftijdscategorie. “Maar we krijgen ook genoeg jonge mensen over de vloer. Mensen die door ziekte of een lastig verleden het gebit moeten laten trekken en een prothese nodig hebben.”

Haal- en brengservice

Gedurende zijn loopbaan als tandprotheticus heeft Will Vegt zich gespecialiseerd zorg aan al dan niet kwetsbare ouderen. Hiervoor volgde Vegt diverse cursussen en is hij al jaren aangesloten bij de vereniging NVGD, Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie. Vegt heeft inmiddels ruim 50 jaar ervaring in de mondzorg.

Niet alleen ontvangt Will Vegt ouderen in zijn praktijk, ook gaat hij bij de mensen langs in verzorgingstehuizen. “En met 1 bezoekje ben je er nog niet. Vaak zijn er wel meerdere visites nodig en moet ik een heleboel spullen meenemen, maar ik doe het graag”, legt Vegt uit.

Mochten er ouderen zijn die zelf niet kunnen komen, maar wel eenvoudig vervoerd kunnen worden, biedt de praktijk een haal- en brengservice. “Daar zijn we ooit mee begonnen omdat we diverse mensen zagen die soms wel twee uur bij ons in de wachtkamer op de taxi moesten wachten. Wij vinden dat niet kunnen. Daarnaast komt dan ook nog eens de medicatie in het gedrang. Daarom halen en brengen we onze patiënten graag.”

De praktijk gevestigd aan de Zoom 18, werkt momenteel uitsluitend op afspraak. U kunt telefonisch contact opnemen via 0592 309498.