Achilles 1894 op valreep naar zege, LTC hard onderuit

Assen - Na een voetballoos weekeinde kwam Achilles 1894 zaterdag weer in actie op sportpark Marsdijk. De Asser formatie en tegenstander NEC Delfzijl kwamen lange tijd niet tot scoren, maar de ploeg van Achilles-coach Harold Wekema sloeg in de slotseconden alsnog toe: 1-0.

Achilles had vorige week moeten aantreden bij vv Bedum, maar door coronagevallen in de Asser selectie ging er een streep door die wedstrijd. Het bestuur besloot zelfs het hele sportcomplex in Marsdijk tot en met 28 september af te sluiten.

Zaterdag werd er door Achilles weer gespeeld op eigen veld, tegen NEC Delfzijl. De wedstrijd leek op 0-0 aan te sturen, toen Achilles op de valreep toch nog die drie punten veilig stelde. Een hoekschop van Tim Migchelsen werd door Bastiaan Jager fraai binnengekopt: 1-0.  

LTC

LTC kreeg zaterdag De Weide op bezoek op sportpark De Hoogte. En kreeg een behoorlijke draai om de oren van de Hoogeveners.

Na een klein kwartier in de eerste helft kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong, toen de bal na een corner bleef hangen en de bal uiteindelijk achter LTC-goalie Jelle van der Veen werd geschoten.

Na ruim 20 minuten was het weer raak voor de gasten, andermaal na een hoekschop. Een kopbal ging via LTC-speler Bas Senechal tegen de touwen: 0-2. En het had voor rust nog erger kunnen uitpakken voor de thuisploeg, ware het niet dat De Weide een strafschop over de lat mikte.

Uitstel van executie, want in de 51ste minuut kwam de 0-3 alsnog op het scorebord. En toen  Emir Ahmad even later zijn tweede gele kaart kreeg (dus rood) was het over en sluiten voor LTC, dat ruim twintig minuten voor tijd ook nog de 0-4 moest incasseren.

Corona

De wedstrijden FC Lisse-ACV (derde divisie) en FC Assen-Tynaarlo (vijfde klasse F) werden afgelast. In de ACV-selectie waren twee coronagevallen vastgesteld. Het Asser bestuur besloot daarop alle seniorenwedstrijden van de club voorlopig te schrappen om de coronaproblematiek bij ACV eerst in kaart te brengen.

Ook bij Tynaarlo kampt men met een coronabesmetting, waarna werd besloten een streep te zetten door het duel met FC Assen.