5 tips voor een fietsroute rondom Assen

Aangeboden door: fietsenopfietsen.nl

Assen en omgeving zijn erg mooi om met de fiets te verkennen. Het landschap is veelzijdig en er is veel te zien! De goed aangelegde fietspaden en vele fietsknooppunten zorgen ervoor dat je lekker fietst en de door jou geplande route gemakkelijk kunt vinden. Maar, hoe plan je jouw route? In dit artikel geven we je 5 tips voor een fietsroute rondom Assen.

Tip 1: Zoek een mooie route online

Als je even de tijd neemt en op internet gaat zoeken, ontdek je dat er al talloze mooie routes zijn uitgestippeld. Zo hoef je zelf niet het wiel weer opnieuw uit te vinden. In de omgeving van Assen kun je kiezen voor bijvoorbeeld een historische route, een route naar Westerbork en terug of gewoon lekker door de bossen en het landschap. Via Google Maps kan je zelf eenvoudig je route vooraf samenstellen.

Tip 2: Kies een route op basis van fietsknooppunten

De meeste bestaande fietsroutes maken er ook gebruik van; de handige fietsknooppunten. Dit is een heel handig systeem waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst. Op die manier kun je heel gemakkelijk jouw eigen route samenstellen. Zoek daarvoor deze knooppunten in omgeving van Assen op (online). Bedenk wat je zo ongeveer wil zien/doen onderweg en hoeveel kilometers je af wilt leggen. Met die gegevens zoek je geschikte fietsknooppunten op en je route is bepaald!

Tip 3: Houd rekening met de conditie van de fietsers

Wie er ook meegaat met de fietstocht, bij het bepalen van de route moet je rekening houden met de conditie van de fietsers. Gaan bijvoorbeeld je kinderen mee op hun kinderfietsje? Maak de route dan niet te lang en zorg voor voldoende afwisseling en geschikte plaatsen om te pauzeren.

Tip 4: Waar hou je pauze

Als je de route gaat samenstellen, is het handig om meteen ook te kijken waar je gaat pauzeren en picknicken/lunchen. In de omgeving van Assen zijn er diverse mogelijkheden om wat te eten en drinken, alsmede leuke plaatsen om te gaan zitten voor een zelf meegebrachte picknick. Kies je voor dit laatste, zoek dan een plek met picknicktafel óf neem een comfortabel kleed mee om op te zitten.

Tip 5: Bereid je tocht voor

Dit gaat misschien niet direct over je route, maar is minstens zo belangrijk: de voorbereiding. Zorg dat je fiets in goede staat is en koop een degelijk fiets slot. Neem alleen de hoogst noodzakelijke bagage mee, maar wél alles wat je nodig hebt (telefoon, oplader, water, portemonnee, regenkleding, plakspullen en pompje, zonnebril, vochtige doekjes). Kies een dag uit waarop het lekker weer is: niet te heet en niet te koud en natuurlijk het liefst droog. Qua kleding houd je natuurlijk rekening met de temperatuur. Laagjeskleding is ideaal: dan kun je een vest aan of juist uittrekken wanneer je het koud of warm krijgt.

Nog een laatste tip: vergeet vooral niet te genieten van de prachtige omgeving, je gaat tenslotte niet alleen vanwege het fietsen. Veel plezier!