HSV Hoek na één helft al klaar met ACV

Assen – ACV heeft zaterdagmiddag in de derde divisie op het eigen sportpark Catawiki een nederlaag moeten incasseren. HSV Hoek was met 1-4 te sterk voor de formatie van trainer Fred de Boer.

ACV moest het in Assen doen zonder de gebruikelijke hoeveelheid steun vanaf de kant. Op last van de gemeente en de Veiligheidsregio Drenthe mochten maximaal 250 supporters ACV steunen, terwijl het hoofdveld normaliter zo’n 500 fans op de veilige 1,5 meter afstand kan ontvangen.

De club legde zich echter neer bij het besluit, omdat ook ACV ziet dat het aantal coronabesmettingen weer fors oploopt.

HSV Hoek had in Assen aan één helft genoeg om de thuisploeg op de knieën te krijgen. Al na vijf minuten namen de gasten een 0-1 voorsprong nadat het eerste schot op het doel van ACV-goalie Ben Wormmeester meteen raak was. Giovanni Olivier Delannoy tekende voor de fraaie treffer.

En Hoek stoomde door. Na ruim een half uur beging Pascal Huser een overtreding binnen het eigen 16-meter gebied. Rik Impens maakte vanaf de stip geen fout:  0-2. Fabian Wilson en Steve Schalkwijk tilden de stand vervolgens naar 0-4, ACV-spits Marco van der Heide deed op slag van rust nog iets terug: 1-4.

In het tweede bedrijf probeerde ACV nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar doelpogingen van Justin Mulder en Van der Heide misten net de juiste richting. Hoek vond het verder wel goed zo, zodat de ruststand tevens de eindstand was.