Coronabesmetting selectie-staflid en jeugdtrainer: Achilles 1894 sluit sportpark Marsdijk

Assen Sportpark Marsdijk van de Asser voetbalclub Achilles 1894 gaat per direct op slot. Het bestuur laat weten dat een staflid van de eerste selectie, die tevens training geeft aan jeugdspelers onder de 11 jaar, is besmet met het coronavirus.

Omdat het staflid in contact is geweest met diverse personen binnen de vereniging, is het sportpark nu gesloten. 'Op advies van de GGD zijn we tot het besluit gekomen per direct geen activiteiten meer plaatsvinden. Dit geldt voor zowel vergaderingen, trainingen en thuis- en uitwedstrijden van alle Achilles 1894 teams', aldus het bestuur. Alle voetbalgerelateerde activiteiten worden tot en met 29 september stopgezet.
 
In de tussentijd wordt er volgens het bestuur nauw contact gehouden met de GGD over eventuele nieuwe maatregelen, mochten die als gevolg van nieuwe COVID-19 besmettingen plaatsvinden. 'De KNVB afdeling Noord is ook op de hoogte gesteld en heeft alle begrip voor het besluit van het bestuur van Achilles 1894 om tot deze maatregel over te gaan.
.