Orgelvesper met werken Bach in Adventskerk Assen

Assen - De vieringen binnen Muscia Pro Deo gaan weer van start. Elke vierde zondag van de maand is er weer een viering binnen Musica Pro Deo in de Adventskerk in Assen.

Zo is er zondag 27 september vanaf 16.00 uur een Bach orgelvesper. Er wordt een selectie gespeeld op het orgel, drie bewerkingen van delen uit cantates, delen die oorspronkelijk door orkest en koor gezongen werden maar fraai omgezet zijn naar orgel. Daarnaast worden enkele koraalbewerkingen ten gehore gebracht en wordt geopend en geëindigd met de majestueuze Praeludium en Fuga in a-klein.

Bekende Duitse koralen uit de Lutherse traditie klinken in kunstige bewerkingen van Bach:Freu dich sehr als openingslied, Ich ruf zu dir als Kyrie, Lobe den Hernn als Gloria,  Schmücke dich als avondmaalslied, Vater Unser als afsluiting van het gebed en Nun danket alle Gott als slotlied. In de cantate- en orgelwereld weet iedereen bij deze afkortingen gelijk om welk lied het gaat.

Liturg is Helene van Noord. Zij zal de lezingen en gebeden verzorgen en een overdenking houden met als thema Voor een tijd een plaats van God .  Vanwege de corona-maatregelen wordt er in deze vesper niet gezongen.  Ook nu weer zijn er slechts 85 man toegestaan, iedereen zit op 1,5 meter afstand, behalve familieleden/huisgenoten. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via musicaprodeo@vredenoord.nl of kijk op www.vredenoord-assen.nl Vol is vol.

De viering is ook via de kerkomroep te volgen. De toegang is gratis, maar er wordt vanwege het geringe aantal bezoekers dit keer een iets royalere bijdrage gevraagd met een richtbedrag van 7 euro 50. Wie minder kan geven is uiteraard ook van harte welkom.