In Beeld: Drents Museum presenteert Bar Brasserie Pingo

Assen - Het Drents Museum is een complete ‘horecavleugel’ rijker. Donderdag opent het museum de deuren van de nieuwe horecagelegenheid Bar Brasserie Pingo voor het publiek.

Na een omvangrijke verbouwing staat er een nieuwe brasserie, ontworpen door Sax Architecten. Pingo bestaat uit een make-over van het oude café met een uitbreiding, die in samenwerking met de provincie Drenthe is gerealiseerd.

De brasserie heeft een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken (lokaal, ambachtelijk) in een modern jasje zijn gestoken.

Het woord Pingo betekent in de taal van de Inuït 'heuvel die groeit': heuvels die tijdens de laatste ijstijd een steeds groter wordende kern van ijs hadden. Na het smelten van het ijs bleef een klein rond watertje achter. In Drenthe liggen naar schatting 2500 pingoruïnes waarvan er nu nog vele tientallen in het landschap kunnen worden herkend. Pingo verbindt het Drents Museum dus aan het Drentse landschap.

Op de openingsdag is het Drents Museum voor iedereen gratis toegankelijk. Tevens is het museum die dag extra lang geopend: van 11.00 tot 20.00 uur. Vanwege corona is het advies om vooraf online een ticket te kopen via tickets.drentsmuseum.nl/nl/wissel/tickets met kortingscode ‘pingo’. Vol is vol.