Hoofdrol Imre de Jonge bij zege LTC, winst Achilles 1894, FC Assen haalt uit

Assen - LTC en Achilles 1894 zijn zaterdag prima aan het seizoen begonnen in de tweede klasse J. LTC versloeg op eigen veld DZOH met 5-1, Achilles won op sportpark Marsdijk met 2-0 van DESZ. FC Assen verpulverde in 5F SETA met 9-0.

LTC

LTC nam in de eerste helft tegen de formatie uit Emmen een snelle voorsprong op sportpark De Hoogte. Een voorzet van Richard Mulder werd bij de tweede paal binnengekopt door Imre De Jonge. Dat was tevens de ruststand en De Jonge loodste zijn team vervolgens in het tweede bedrijf in veilige haven.

In de 51ste minuut stuurde Denyal Dzemidzic de LTC-spits weg middels een prachtige dieptepass. De Jonge tikte de bal op zijn beurt langs de uitkomende keeper: 2-0. En even later voltooide De Jonge zijn hattrick, toen Marc Heerings Mulder de diepte instuurde. Diens voorzet was andermaal een prooi voor De Jonge: 3-0.

DZOH deed vervolgens nog wel iets terug (3-1), maar Marc Heerings en Xander Eisses bepaalden de eindstand op 5-1.

Achilles 1894

Achilles 1894 maakte zaterdag haar debuut in de tweede klasse. Tijdens het thuisduel met DESZ uit Zwartsluis kwam Achilles al in de vierde minuut van de eerste helft op 1-0 door een treffer van Romario Tjong-A-Sie, maar moest tot vier minuten voor tijd wachten eer de verlossende 2-0 viel. En DESZ was zo vriendelijk die zelf te produceren.

FC Assen

FC Assen had op sportpark De Hoogspanning weinig moeite met SETA uit Musselkanaal. Na een 5-0 tussenstand noteerde de ploeg van coach Harold van der Sleen een 9-0 zege.

De Asser productie werd verzorgd door Sander Ottens (3x, inclusief  een penalty), Cüneyt Demircioglu (3), Christiaan Trijbels (2) en een eigen doelpunt van SETA. Van der Sleen: ‘We speelden goed tegen een wat mindere tegenstander. 9-0 is een lekkere start en goed voor het moraal van deze jonge ploeg, maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan.’