‘Brocante op z’n Brits’ bij De Oranjerie in Zeijen

Zeijen - Tijdens ‘Brocante op z’n Brits’ bij De Oranjerie in Zeijen (20 september tot en met 10 oktober) kan men heerlijk rondstruinen en snuffelen naar alledaagse gebruiksvoorwerpen van antiek tot vintage.

Serviesgoed van allerlei verschillende merken,  glaswerk, gekleurd glas, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, oud naaigerij en nog veel meer ‘nice things’. De eigen kussenlijn van prachtige oude borduursels is enorm uitgebreid. Allemaal unieke stukken.

Smart Candle

De Oranjerie is importeur van zeer echt lijkende dinerkaarsen op batterij, een must have voor musea, kerken, monumenten, scholen, verzorgingstehuizen enz. Kaarsen branden zonder vlam, de zogenaamde Smart Candle.

Dit alles is de afgelopen maanden op allerlei manieren verzameld. ‘Gedreven door de liefde voor oude dingen’, aldus de Oranjerie. ‘We hebben ons in het decoreren zowel binnen als buiten geweldig uitgeleefd, dat is ook onze passie en dat laten we zien. Wij maken er een feestje van.’

Theeschenkerij

Dus kom naar de Oranjerie. In de theeschenkerij of buiten op het terras zal de ‘Cream Tea’ met vers gebakken scones, clotted cream en jam, Carrot Cake en Cheese Cake de gasten heerlijk smaken. Dit alles uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen.

Taxatiemiddag

Op zondag 20 september is er een taxatiemiddag. Antiquair Henk Sprik – die in de loop der jaren naam heeft opgebouwd als taxateur - is aanwezig om ‘Kunst of Kitsch’ te taxeren en beoordelen (maximaal twee stuks) tussen 11.00 – 17.00 uur.

Brocante op z’n Brits in de Oranjerie aan de Noorderstraat 1 in Zeijen is open van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de zondagen 20 en 27 september en 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer info: www.de-oranjerie.nl