SPIRIT: Belgische kunstenaars laten hu werk zien bij Ruimte P80 in Assen

Assen - In de galerie Ruimte P60 aan de Portugallaan 60 in Assen is van 20 september tot 12 oktober de tentoonstelling ‘SPIRIT’ te zien. De expositie van acht gerenommeerde en opkomende Belgische kunstenaars kan bezocht worden op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

De kunstenaars – Eric de Smet, Greet Billet, Stefan Annerel, Kristel van Ballaer, Stephanie Leblon, Teven Peters Caraballo, Yvan Derweduwe en Charlie de Voet - komen uit de vaste stal van Galerie De Wael 15 uit Antwerpen. Deze galerie is er in enkele jaren in geslaagd een vooraanstaande positie in te nemen in het Antwerpse galeriecircuit.

Onder de vaste galeriekunstenaars bevindt zich ook de Asser kunstenaar Rudy Lanjouw. In 2018 had Lanjouw er een solo-expositie en een volgende tentoonstelling staat binnenkort gepland.

Op het voorstel van Lanjouw om enkele van de kunstenaars van De Wael 15 in zijn galerie aan de Portugallaan in Assen te exposeren, werd enthousiast gereageerd. De Antwerpse galerie komt met een ruimte selectie van de vaste kunstenaars. Zij maakten speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk.

Over de kunstenaars kan in het algemeen worden gezegd dat hun werk zonder uitzondering door vele grote en minder grote particuliere collectioneurs van hedendaagse kunst wordt verzameld en is terug te vinden in grote, ook Nederlandse, collecties. Voor bijna alle kunstenaars is dit de eerste keer dat ze in Nederland hun werken kunnen tonen.

‘SPIRIT’ is een uitgelezen kans voor het noordelijke publiek om in eigen omgeving kennis te nemen van actuele hedendaagse beeldende kunst op topniveau uit België. Vanwege de coronamaatregelen is bij bezoek een mondkapje dragen verplicht – te krijgen bij de galerie –, worden er maximaal 15 bezoekers per keer toegelaten en worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.