Het “schoenen-snoepwinkeltje” van Assen stopt er mee

Aangeboden door: Via Terra

Via Terra, de bijzondere schoenenzaak van Greet Ziengs uit Assen stopt ermee. Maar voor de deuren definitief sluiten, kunnen liefhebbers van de eigenwijze collecties nog profiteren van een flinke uitverkoop.

“Ik heb nog veel voorraad dus voorlopig ben ik nog niet dicht”, lacht Greet. De eigenaresse is 67 jaar en vindt het na 51 jaar werken wel mooi geweest. “Het wordt tijd om te stoppen, maar missen zal ik het zeker. Het was een heel mooie tijd en heb er ontzettend veel lol in gehad.”

Snoepwinkel

Een attractiepunt in Assen, het snoepwinkeltje van Assen en zelfs het leukste schoenenwinkeltje van het Noorden. Veelgehoorde reacties en meningen van klanten van Via Terra. “Ik had geen idee dat mensen zo over mijn winkel dachten. Het was toen ik de posters van opheffingsuitverkoop op de ramen plakte, dat ik dit terugkreeg van klanten. Er zijn ook mensen echt boos geworden. Ik kan en mag volgens diverse mensen niet stoppen, maar het gaat toch echt gebeuren.”

Het winkelpand van Via Terra staat vol met schoenen van Arche, Xsensible, Loints, Think en Hartjes. Merken die bekend staan om de pasvorm, kwaliteit en bovenal een bijzonder uiterlijk. Geen schoenen die met de mode meegaan, maar tijdloos zijn. Volgens Greet is het schoenenvak door de jaren heen wel lastiger geworden. “Men gaat de stad in en kiest schoenen puur op het uiterlijk, ongeacht of ze wel of niet de juiste pasvorm hebben. Dat was vroeger wel anders”, benadrukt Greet die naar eigen zeggen in de schoenendoos geboren is bij haar ouders – Ziengs - in de winkel.

De komende periode is het dus uitverkoop bij Via Terra. Met kortingen die oplopen tot 70 procent zelfs. Dat ze met haar voorraad blijft zitten, daar is Greet niet bang voor. “Als het goedkoop is, wordt het vanzelf mooi”, grapt ze. Het zijn kwaliteitsschoenen en mensen komen al jaren uit allerlei uithoeken naar mijn winkel toe. Dus met de leegverkoop komt het ook wel goed.”

Opvolging?

Stiekem hoopt Greet dat er in de komende maanden zich nog een opvolger meldt. “Het is een winkel met potentie en een trouwe klantenkring. En om nu vanuit het niets een soortgelijke winkel te starten, dat is gewoon heel moeilijk.”

De komende periode is men welkom om van de uitverkoop te profiteren. Wel mogen er maar maximaal drie klanten tegelijkertijd in de zaak aanwezig zijn.

Greet blikt in ieder geval terug op een mooie tijd. “Ik ben mijn klanten en het personeel dankbaar voor de afgelopen jaren. Met name Baukje Van der Molen. Zij heeft me vanaf het begin fantastisch bijgestaan, waardoor het een mooie periode is geweest.”

Via Terra
Gedempte Singel 25
9401JN Assen
0592-318423
greet@viaterra.nl
https://www.viaterra.nl/