Podium voor Streuer en De Haas op Lausitzring

Assen - Het Drentse zijspanduo Bennie Streuer en Ilse de Haas hebben zondag de derde plek bemachtigd tijdens de IDM/ ONK zijspannen op het Duitse circuit Lausitzring. In de race van zaterdag moest het team genoegen nemen met een vijfde plaats.

Na de vijfde plaats in de eerste race kende Streuer en De Haas een matige start in de tweede omloop. Maar Streuer begon gelijk al in de tweede bocht een mooie inhaalactie en pakte Sattler, waarna de pijlen werden gericht op Päivärinta.

De twee teams bleven lang vlakbij de twee snelste rijders hangen, maar die liepen op het eind van de race iets uit. Streuer deed verschillende inhaalpogingen op Päivärinta en wist hem uiteindelijk in de tiende ronde uit te remmen.

Het waren vervolgens nog twee pittige laatste ronden en Streuer moest alle zeilen bij zetten om de vijfvoudig wereld kampioen voor de blijven. Uiteindelijk kon hij de derde positie in handen houden.

Streuer: ‘Ik ben enorm tevreden met de resultaten van dit weekend. Het is een lastig circuit om te rijden, maar in de kwalificatie zaten we maar 0.107 van de pole tijd. Om dan in de laatste race een podium naar huis te brengen is een mooie bekroning op ons harde werken.