Beker: Achilles 1894 en Rolder Boys in balans, winst LTC, verlies FC Assen

Assen - Achilles 1894 trad zaterdag in de laatste poulewedstrijd van de noordelijke districtsbeker op het eigen sportpark Marsdijk aan tegen Rolder Boys. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, wat na een spannende slotfase ook tot uiting kwam in de eindscore: 3-3.

De Roldenaren namen na vijf minuten in de eerste helft een voorsprong (0-1), maar de 1-1 stond even later alweer op het scorebord na een benutte strafschop van Romario Tjong-A-Sie: 1-1. Na ruim een half uur kwam Rolder Boys op 1-2, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft zorgde Achilles-invaller Merijn Alting voor de 2-2, maar leek Rolder Boys in de slotminuut van de reguliere speeltijd de partij te beslissen: 2-3. Daar stak Michael Boersma in blessuretijd echter een stokje voor: 3-3.

LTC

LTC nam het in Assen op tegen Veendam 1894 en won met 2-0. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0 door een doelpunt van Imre de Jonge, in het tweede bedrijf verdubbelde Xander Eisses op sportpark De Hoogte de marge (2-0) en dwong Veendam 1894 definitief op de knieën. .

FC Assen

Vijfdeklasser FC Assen verloor op eigen veld met 1-2 van derdeklasser Fit Boys. De gasten uit Beilen openden in de eerste helft de score, maar Sander Ottens bracht FC Assen nog voor rust langszij: 1-1. Ook in de tweede helft hield de thuisploeg goed stand, maar moest uiteindelijk wel de 1-2 incasseren.

LTC gaat door in de beker, FC Assen is uitgeschakeld. Door het gelijke spel van Achilles en Rolder Boys eindigden beide teams precies gelijk in de poule achter VEV '67 en spelen nu een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. De winnaar gaat door naar de tweede ronde.