Harde val zet streep door races Asser coureur Dion Otten

Assen – Een val tijdens de vrije training van de IDM Supersport 600 op het circuit van de Lausitzring heeft voor de Asser Coureur Dion Otten een streep gezet door de races die dit weekeinde in Duitsland worden verreden.

Otten (17) ging vrijdag tijdens de training hard onderuit toen hij op hoge snelheid werd aangetikt door een andere coureur. Daardoor moest hij de tweede training al laten schieten.

Tijdens de eerste kwalificatie zaterdagmorgen probeerde de jonge Assenaar het nog wel, maar parkeerde zijn Yamaha R6 al snel in de box van Pearle Gebben Racing. Otten had teveel last van een lichte hersenschudding en zijn nek. En met dergelijk letsel racen, zo besloot het team, was onverantwoord.

Het was een domper voor Otten, die juist zo lekker op dreef was in de IDM Supersport 600. In Assen en vorige week op het asfalt van de Sachsenring behaalde hij tot vier maal toe een top-10 klassering.

Otten hoopt in elk geval over twee weken aan de start te kunnen verschijnen tijdens alweer het laatste raceweekend van het IDM-kampioenschap, dat plaatsvindt op Hockenheim.