Eenvoudig je fiets leasen bij Anjo Jager Fietsen in Assen

Aangeboden door: Anjo Jager Fietsen

De leasefiets is het laatste jaar bezig aan een opmars. Steeds meer werkgevers en werknemers maken gebruik van de mogelijkheid een fiets te leasen in plaats van een auto. Daarnaast is de fiets een aantrekkelijk alternatief voor reizigers die in verband met het coronavirus liever geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Anjo Jager Fietsen uit Assen biedt sinds begin dit jaar een aantrekkelijke

Anjo Jager Fietsen uit Assen biedt sinds begin dit jaar een aantrekkelijke leaseconstructie aan. 

Flink financieel voordeel

Het leasen van een fiets komt steeds meer voor, zo merken ze ook bij Anjo Jager Fietsen. “Het is ook een bijzonder aantrekkelijke constructie die zowel voor de werkgevers als de werknemer interessant is”, legt Remon Jager uit.  De fiets wordt verrekend met je brutoloon en wanneer werkgevers deze regeling financieren, geldt de wettelijke bijtelling van 7 procent die dus van het brutoloon wordt ingehouden. “Als werknemer merk je hier financieel heel weinig van en zo komt die misschien wel onbetaalbare elektrische fiets toch opeens binnen handbereik”, aldus Remon.  

Uiteindelijk ben je aan het einde van de leaseperiode voor dezelfde fiets zo’n 25 tot soms wel 40 procent goedkoper uit. En betaalt de baas mee aan de leaseconstructie loopt dit voordeel op tot zo’n 80 procent. Aan het einde van de looptijd kan de fiets desgewenst eigendom worden van de werknemer.  

Voor de werkgever zitten er ook voordelen aan de leasefietsen. Praktisch gezien heeft de werkgever minder parkeergelegenheid nodig voor het personeel. Doordat de medewerkers veel fietsen is dit meteen een boost voor de gezondheid. Volgens diverse onderzoeken scheelt het gemiddeld twee dagen minder ziek zijn per jaar, per persoon. “En ook financieel is de regeling aantrekkelijk. Zo heeft de werkgever minder afdracht aan sociale lasten doordat de eigen bijdrage en/of bijtelling van de fiets van het brutosalaris afgaat.”

En ook de ingewikkelde kilometerregistratie zoals die bij leaseauto’s vaak moet worden bijgehouden, vervalt met het gebruik van een leasefiets. De leasefiets mag zakelijk en privé ingezet worden. Daarnaast kan de fiets ook gecombineerd worden met een leaseauto of openbaar vervoer en bij gebruik van de privéauto blijft uw onbelaste kilometervergoeding van toepassing. 

Meer dan een fiets 

Als de keus voor een bepaald type fiets eenmaal is gemaakt, verzorgt het team van Anjo Jager Fietsen eveneens het onderhoud, pechhulp, verzekering en de bandenservice. Kortom geen bijkomende kosten achteraf. 

Het team van Anjo Jager Fietsen regelen de volledige afwikkeling van a tot z. Bij beide vestigingen van Anjo Jager Fietsen kunt u binnenlopen voor informatie en advies. U vindt ons aan de Zendmastweg 1 en Brunelstraat 3, beide in Assen.