Beker: Monsterzege Asser Boys, winst LEO

Assen - Asser Boys heeft zondag in de poulefase van de noordelijke districtsbeker stevig uitgehaald contra Kwiek. De gasten uit Hoogezand kregen in Assen met 10-2 een stevig pak slaag.

Anders dan de eindscore doet vermoeden had Asser Boys het in de beginfase van de eerste helft nog knap lastig. Na de snelle 1-0 van Tristan Rotman zakte de thuisploeg wat weg en kwam zelfs op een 1-2 achterstand.

Dat was voldoende om Asser Boys wakker te schudden, de formatie van coach Anne Jan van der Heide ging rusten met een 4-2 voorsprong door doelpunten van Robert Termohlen (2) en weer Rotman.

In de tweede helft was er geen houden meer aan voor Kwiek, dat lijdzaam moest toezien hoe Nick Modderman (2), Bas Geetsma, Youri Braxhoofden, Kees Vianen en weer Rotman de eindstand naar 10-2 tilden.

LEO

LEO boekte zondag op een eigen veld een 2-1 overwinning op HSC uit Sappemeer. De twee treffers van de thuisploeg vielen al in de eerste helft via Koen Teuben en Ralph Strating. Na rust had LEO wat moeite met enkele omzettingen bij HSC, wat resulteerde in de 2-1. Verder liet LEO – dat nog een paar goede mogelijkheden kreeg uit counters - het echter niet komen.