Hoe draag ik stijlvol een slim fit overhemd?

Aangeboden door: Heerenzaak.nl

Slim fit overhemden ogen slanker dankzij de taillering. Die taillering is bij elk merk anders. Het ene merk biedt bijvoorbeeld een veel strakkere taillering dan het andere aan. Een buikje? Dan hoef je niet te panikeren wanneer je plots niet meer in je slim fit overhemd past. De slim fit is immers bedoeld voor de normale man. Maar wat staat er nu goed bij een slim fit overhemd?

In dit artikel sommen we een aantal heren kleding stukken en accessoires op die hand in hand gaan met het slim fit overhemd. Draag jij regelmatig een getailleerd overhemd? Lees dan snel verder.

Ga voor een getailleerde broek

Wil je een nette outfit waarbij alle kledingstukken goed bij elkaar passen? Dan is het verstandig om een getailleerd hemd met een (licht) getailleerde broek te combineren. Zo sluit je kleding goed op elkaar aan. Een getailleerde jeans is bijvoorbeeld ideaal voor casual en zakelijke gelegenheden. Ze passen immers bij alles. Let wel: bij jeans is de fit heel belangrijk. Een losse jeans onder een getailleerd overhemd is bijvoorbeeld not done.

Ook een nette chino is een veilige combinatie met een getailleerd overhemd. Chino’s zijn over het algemeen van 100 procent katoen gemaakt en bestaan bijgevolg vaak uit effen kleuren. Dat zorgt voor de perfecte combinatie met een slim fit overhemd. Een blauwe chino met een wit hemd met blauwe knopen is bijvoorbeeld een echte aanrader.

Kies voor een stijlvol accessoire

Maak je outfit af met een stijlvol accessoire. Een armband, stropdas of horloge zullen dat extraatje aan je outfit toevoegen en zorgen voor flair. Heb je een formele gelegenheid zoals een zakenlunch of een huwelijk in het vooruitzicht? Kies dan voor een mooie das. Zo zal je zelfvertrouwen een extra boost krijgen. Ook een lederen riem die matcht met je slim fit overhemd behoort tot de opties.

Nette schoenen zijn een must

Een paar nette herenschoenen zijn onontbeerlijk voor een stralende outfit. Denk eraan om de kleur aan te passen aan de elementen van je outfit. Match je schoenen bijvoorbeeld met je riem. Ook je schoenen met je stropdas of vlinderdas combineren, behoort tot de mogelijkheden. Met herenschoenen zorg je voor een volwassen uitstraling. Bij een sollicitatie laat je dus beter die sneakers in de kast staan en ga je resoluut voor echte herenschoenen.

Het juiste ondershirt is belangrijk

Wil je je slim fit overhemd op een iets frissere dag dragen? Dat kan, maar draag dan een ondershirt onder je overhemd. Wanneer je een doorschijnend slim fit overhemd draagt, is een ondershirt sowieso een must. Bij het kiezen van een ondershirt is het belangrijk dat het shirt goed bij je huidskleur aansluit. Verder mag het ondershirt niet hetzelfde kleur als je overhemd hebben. Onder een wit overhemd is een grijs ondershirt bijvoorbeeld ideaal. Grijs zal beter contrasteren met een wit overhemd waardoor je het nauwelijks ziet. Zo maak je geen modefouten. Het is verder ook een goed idee om voor een V-hals te gaan, zo is de hals niet zichtbaar onder het overhemd.