Beker: ACV uitgeschakeld, pak slaag Achilles 1894, LTC haalt uit, nipte winst FC Assen

Assen - ACV is zaterdag uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. De Asser formatie ging in de kwalificatieronde op eigen veld onderuit tegen vv Gemert met 0-2.

ACV was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg ook kansen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Gemert kwam na rust op voorsprong toen ACV-doelman Morten Otto een schot van Coen Brouwers losliet. Johan van Lierop wat alert in de rebound: 0-1.

ACV maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Toufik Faraouni, maar hij stuitte op de keeper. Het waren uiteindelijk de Brabanders die acht minuten voor tijd de wedstrijd beslisten via een treffer van Moreno Koenders: 0-2.

Achilles 1894

Achilles 1894 ging in de eerste poulewedstrijd van de noordelijke districtsbeker hard onderuit bij VEV ’67. In Leek werd het 6-1, de enige Asser treffer kwam op naam van Wouter van der Molen.

LTC

LTC maakte in Groningen korte metten met SC Stadspark: 2-9. Bij rust leidde de ploeg uit Assen al met 2-4 door treffers van Richard Mulder (2), Jan Akkerman en Marc Heerings en in het tweede bedrijf liet LTC via doelpunten van Per Kirchhoff (2), Imre de Jonge en weer Mulder en Akkerman weinig heel van Stadspark.  

FC Assen

FC Assen en sv Tynaarlo maakten er in hun bekertreffen een doelpuntenfestijn van. FC Assen trok op eigen veld nipt aan het langste eind met 5-4. De Asser treffers kwamen op naam van Dennis Koster (2), Alessandro Hut (2) en Sander Ottens. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met 10 man, Kay Overbosch kon met twee maal geel voortijdig inrukken.