De voordelen van private leasing op een rijtje

Aangeboden door: privateleaseaanbiedingen.nl

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te rijden op basis van private leasing. De cijfers wijzen uit dat het aantal leaserijders in ons land tussen 2016 en 2018 meer dan verdubbelde.

De grote automerken spelen hier handig op in door in hun reclamespots niet meer de nieuwprijs van de auto te noemen, maar in plaats daarvan een tarief per maand. Ook de grote leasemaatschappijen doen goede zaken, want steeds meer mensen kiezen voor het gemak van private lease. Het is zeker niet altijd de meest voordelige manier van autorijden, maar wel de meest relaxte. Dit zijn de voordelen van private leasing:

  • Je hebt zekerheid over de maandelijkse kosten. Op basis van je leasecontract betaal je elke maand hetzelfde bedrag en daar zit alles in, behalve de brandstof. Het spreekt voor zich dat je meer (brandstof) moet betalen als je vaker rijdt. Maar over de kosten voor onderhoud en reparatie hoef jij je als leaserijder geen zorgen meer te maken. Dat geeft rust, want torenhoge garagerekeningen kunnen soms je financiële plannen behoorlijk in de war schoppen.
  • Je hebt er verder ook weinig zorgen aan, want alles wordt voor je geregeld. Als je aan het eind van je leasecontract bent, kun je weer een nieuwe private lease aanbieding zoeken en gaat je huidige voertuig gewoon terug naar de leasemaatschappij. Geen gedoe met het zelf zoeken naar een potentiële koper of het onderhandelen over een inruilprijs bij de dealer, want dat is allemaal al geregeld in je contract.
  • Je hebt altijd een auto tot je beschikking. Als het voertuig na een aanrijding zodanig beschadigd is dat het niet meer de weg op kan, krijg je een ander exemplaar tot je beschikking. Wanneer het je eigen auto was geweest, had je van de verzekeraar geen vervangende auto gekregen, maar hooguit een bedrag dat de dagwaarde van de auto vertegenwoordigt. Bovendien was je dan vermoedelijk nog bezig geweest met het afbetalen van een lening voor een auto die er inmiddels niet meer is.
  • Ben je inmiddels al wat ouder? Dan heb je misschien gemerkt dat het lastiger wordt om grote geldbedragen te lenen. Kredietverstrekkers stellen vaak leeftijdsgrenzen aan het afsluiten van leningen en dat maakt het lastiger om als senior je eigen auto te financieren. Een leaseconstructie kan uitkomst bieden, al houden leasemaatschappijen vaak ook een leeftijdsgrens aan.