Deze 3 dingen kan je doen als je kat te druk is

Aangeboden door: medpets.nl

Het hebben van een huisdier brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen biedt een huisdier de nodige sfeer-, en gezelligheid, maar ook zorgt het ervoor dat je doorgaans in beweging blijft. Niet alleen jij dient echter zo nu en dan in beweging te zijn, maar ook je huisdier, bijvoorbeeld je kat, kan wel wat beweging gebruiken.

Bij zowel gebrek aan aandacht als bij gebrek aan beweging, zal de kat zich gaan vervelen. Is dit het geval, dan zal deze ongewenst gedrag gaan vertonen, waardoor hij of zij zeer druk kan zijn. Wens je dit te voorkomen of te ‘genezen’? Dit kun je doen als je kat te druk is.

Om zeer aanwezig gedrag van de kat te kunnen ‘genezen’, indien het kwaad al is geschied, is het belangrijk om de oorzaak van het gedrag te achterhalen, evenals te begrijpen, om dit gedrag in het vervolg te kunnen voorkomen. Druk gedrag bij katten wordt met name veroorzaakt door een tekort aan aandacht. Door middel van het vertonen van dit gedrag, probeert de kat je aandacht op te eisen. Hoewel dit het beestje hierdoor waarschijnlijk ook lukt, zal dit op de lange termijn echter niet het positieve bieden, waarop de kat hoopt. Geef je kat daarom voldoende aandacht en probeer hem voldoende beweging te bieden, zodat het voor beide partijen leuk blijft.

Zorg voor genoeg vermaak

Niet alleen wij mensen, maar ook dieren kunnen namelijk wel wat tijdverdrijf gebruiken. Hoewel een krabpaal een vereiste is, hoeven ook andere speeltjes niet duur te zijn. Denk aan een propje papier, een doos, een rol wc-papier, een balletje, een veter, een lintje of een speelgoedmuisje. Hoe eenvoudig het ook lijkt: de kans is groot dat je kat hiermee de tijd van zijn leven zal hebben.

Schaf een kattentunnel of speelpaleis aan

Wanneer je écht goed uit wil pakken, is een kattentunnel of een katten speelpaleis een fantastisch idee. Om het nog leuker te maken voor de kat, kun je hier snoepjes in verstoppen, zodat de kat ‘op jacht kan’, wanneer jij geen tijd hebt om hem of haar te vermaken. Ook vinden katten het vaak erg leuk als er planken langs de muur worden gemaakt, waardoor de kat als het ware van ‘extra vloeroppervlakte’ kan profiteren.