Oefenvoetbal: Winst ACV, LTC, FC Assen en Achilles 1894, LEO onderuit

Assen – De Asser amateurvoetballers kwamen zaterdag weer volop in actie tijdens oefenduels. En grotendeels met succes.

ACV ging op bezoek bij Oranje Nassau en won in Groningen met 1-0. De enige treffer van de partij kwam na tien minuten in de eerste helft op naam van Marco van der Heide. Volgende week zaterdag start het echte werk voor de derde divisionist in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Op het eigen Catawiki sportpark speelt de Asser formatie tegen VV Gemert. 

LTC neemt deel aan een toernooi bij vv Groningen. Nadat de Assenaren eerder al speelden tegen HFC ’15 (2-1 winst), GV Groen Geel (1-1) en gastheer vv Groningen (0-2 verlies) stond zaterdag Engelbert op het programma. LTC won met 3-0, de doelpunten kwamen van Imre de Jonge, Stefan Kuntz en Per Kirchhoff

Achilles 1894 speelde zaterdag voor het eerst sinds 168 dagen weer eens een wedstrijd. De kersverse tweedeklasser was te gast bij Marum en won met 3-2. Voor Achilles scoorden Tim Migchelsen, Mustapha Mansaray en Romario Tjong a Sie.

LEO nam het op eigen veld op tegen SVZ. De Zeijenaren bleken te sterk met 2-4. Doelpunten LEO: Ralph Strating en Koen Teuben.

FC Assen ontving zaterdag FC Mussel en zegevierde met 2-1. Alessandro Hut en Roan van Straten waren trefzeker namens de thuisploeg.