Oefenvoetbal: Winst Asser Boys, verlies LEO contra Rolder Boys

Assen Asser Boys en LEO betraden zondag sinds lange tijd weer eens het veld in wedstrijdverband. Asser Boys oefende op eigen veld tegen vv Buinen (5-2) en LEO ontving buurman Rolder Boys, dat met een 5-1 zege huiswaarts keerde.

Voor alle teams was het weer even wennen. Het coronavirus had er immers voor gezorgd dat alle competities half maart al eindigden. ‘Het was daarom’, zegt Asser Boys-trainer Anne Jan van der Heide, ‘toch wel even een feestje om met het team weer op het veld te kunnen staan. We hebben dan wel getraind en waren van tijd tot tijd samen, maar wedstrijden spelen, daar doe je het voor.’

Asser Boys had weinig moeite met vv Buinen. Via een 4-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-2. De Asser doelpunten kwamen op naam van Mark Koops (2), Robert Termohlen (2) en René Westerveen. Van der Heide: ‘Een lekkere wedstrijd om mee te beginnen. Nu maar hopen dat het allemaal een beetje goed gaat rond het virus en we straks ook weer aan de beker en de competitie kunnen beginnen. Afwachten.’

LEO

LEO kwam in Loon tegen Rolder Boys na tien minuten spelen in de eerste helft nog wel op voorsprong door een treffer van Ralf Strating, maar vervolgens ging het mis. ‘We verdedigden niet kort, niet compact genoeg’, aldus LEO-coach Dirick Jan van Strien. Dat resulteerde in een 1-4 voorsprong bij rust voor Rolder Boys. Van Strien: ‘In de rust hebben we afgesproken met meer discipline te spelen. En dat werkte.’ Inderdaad, Rolder Boys kwam nog maar één keer tot scoren, LEO zette daar echter zelf niets meer tegenover.

Grote man bij Rolder Boys was Ferdi Hidding, die na een jaartje Achilles 1894 weer terugkeerde naar Rolde. Hij nam in Loon vier treffers voor zijn rekening. Simen Krikke scoorde één keer. LEO-speler Siard Manuputty moest in de eerste helft afhaken met vermoedelijk een gebroken teen.