Ook Her Majesty, Tim Knol, Huub van der Lubbe en Dave Warmerdam komen naar De Amer voor tuinconcerten

De tuinconcerten bij cultureel café De Amer in Amen krijgen vanaf eind augustus een vervolg.

Achtereenvolgens treden de Dave Warmerdam Band (29 augustus), Huub van der Lubbe (5 september), Her Majesty (12 september) en Tim Knol (19 september) op.

Programmeur Patrick van Hees spreekt van ‘vier Amerfavorieten’. ,,Komende zaterdag geeft Spinvis twee concerten en dan zit de zomerreeks er op, maar vanwege het succes gaan we er vanaf eind deze maand mee door. Dave Warmerdam trapt met zijn band de nieuwe reeks af, met een tintelende mix van blues, jazz en funk. Wat ons betreft krijgt de groep het veelbelovend jong talent Ab Sligter-stempel.”

Wat hebben de vier acts in petto?

Huub van der Lubbe is genoegzaam bekend als zanger en frontman van de Amsterdamse formatie De Dijk en treedt in de afgelopen jaren ook steeds meer solo op. Ook schreef hij onlangs een reeks Decoronade-gedichten.

Her Majesty betoverde de theaters en de podia in de afgelopen seizoenen met hun muzikale odes aan The Beatles en Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY), terwijl in hun concertreeks Are You Ready For The Country de country rock centraal staat. In de tuin van De Amer speelt de groep een greep uit het werk van CSNY.

Singer-songwriter Tim Knol gooide in het afgelopen jaar zijn levensstijl drastisch om en begon dit voorjaar met De Wandelclub. In de afgelopen negen jaar bracht de Noordhollander vijf albums uit, waarvan één met Blue Grass Boogiemen.

Dubbelconcerten van een uur

Alle artiesten geven een dubbelconcert van een uur met toegift. De middagconcerten beginnen om 16.00 uur, ’s avonds starten ze om 19.30 uur. Er is geen pauze. Reserveren gaat via een bestelformulier dat aan te vragen is via het e-mailadres reserveren@cafedeamer.nl.

‘Buiten is eigenlijk nóg leuker dan binnen’

In de afgelopen weken traden achtereenvolgens Douwe Bob, Erwin Java en Matthew’s Southern Comfort op. Komende zaterdag geeft Spinvis twee uitverkochte optredens.

Patrick van Hees benadrukt dat de crew van De Amer wat betreft reacties op de tuinconcerten niets te klagen heeft. ,,De festivalachtige omgeving van de tuin achter het café blijkt een ideale setting te zijn. Sommige bezoekers durven het bijna niet te zeggen dat ze de concerten buiten eigenlijk nog leuker vinden dan binnen.”

Maximaal vier kaarten per persoon

De voorverkoop voor de nieuwe reeks gaat hard, zegt Van Hees. ,,De concerten van Her Majesty en Huub van der Lubbe zijn bijna uitverkocht, terwijl per concert maximaal vier kaarten per persoon kunnen worden besteld.”