Voor politie vluchtende Asser crosser knalt hard op ‘varkensruggen’

Assen - Een 31-jarige man uit Assen heeft dinsdagmiddag zijn vlucht voor de politie op een crossmotor moeten bekopen met een fikse valpartij.

De politie, zo meldt Team Verkeer Noord-Nederland, had meerdere meldingen gekregen over het rijgedrag van de Assenaar, die bij eerdere ‘ontmoetingen’ met de politie maar niet wilde stoppen.

‘Door ons’, aldus de politie, ‘is daarom vanmiddag met een onopvallende motor gepost op de route waar de klachten veelal vandaan kwamen. Niet veel later kwam de motor voorbij over het fietspad en de bestuurder weigerde ook nu te stoppen.’

De man vluchtte via de brug bij Loon en reed vervolgens over de Marsdijk. Hier stonden hekjes op het fietspad. De bestuurder probeerde via de berm erlangs te rijden. De politie: ‘Door de zogenaamde ‘varkensruggen’ (betonbanden) in de berm verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val.’

Dat betekende einde rit voor de Assenaar, die verschillende bekeuringen tegemoet kan zien waaronder rijden zonder rijbewijs en niet stoppen na een stopteken.

De motor, besluit de politie, was door de klap rijp voor de schroothoop.