Zomeravondvoetbal vv LTC populair

Veel deelnemers voor zomeravondvoetbal vv LTC

Het is donderdag 30 juli een invasie van kinderen tussen de 4 tot en met 10 jaar die samen met enthousiaste ouders sportpark "De Hoogte" in Assen op komen lopen richting het kunstgrasveld.

Iedere zomer organiseert LTC op dat veld het Zomeravondvoetbal op donderdagavond gedurende de schoolvakantie. Tijdens deze avonden kunnen alle kinderen van 4 tot en met 10 jaar tussen 18 en 19 uur vrijblijvend lekker een potje komen voetballen. Iedereen mag meedoen, ze hoeven geen lid te zijn van LTC. Een ideale mogelijkheid om eens te kijken of voetbal een leuke sport voor ze is.

De organisatie ziet dat het drukker en drukker wordt. Nadat het deelnemersrecord 2 weken geleden was verbroken met 75 kinderen, wist de organisatie donderdag niet wat het zag, want 85 kinderen speelden, op verschillende veldjes, onder begeleiding van jeugdtrainers en jeugdspelers van LTC met elkaar partijtje. De spelers/speelsters worden ingedeeld op leeftijd en voetbalervaring.

Het is geweldig om te zien dat ook de oudere jeugdspelers zich tijdens deze avonden willen inzetten voor de jongere jeugd. Naast de 'vaste trainers' Martijn, Lennert, Sander, Damian en Tomas, was de club erg blij met de aanwezigheid van Remco Woering en Thymen Ubink. Door de vakantie van trainer René en Siebe konden zij de opengevallen plekken invullen en deden dit uitstekend/

Een uur lang werd er op 5 velden gerend, gevlogen. geschoten, aangevallen en vol overgave verdedigd. Halverwege de training even een drinkpauze met een verfrissend drankje, aangeboden door LTC. En aan het einde van de training liepen de kinderen samen met de trainers met een glimlach van het veld om een welverdiend ijsje te eten. Een hele mooie avond waarbij de trainers genoten hebben van de opkomst, de fanatieke kinderen en de enthousiaste ouders.

Er vielen twee zaken op, dat er veel jonge kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 6 jaar waren. Mooi om zoveel jonge kinderen bevlogen te zien voetballen. vv LTC hoopt ze ook na het Zomeravondvoetbal bij de club te mogen verwelkomen. Ook buiten de gemeentegrenzen wordt Zomeravondvoetbal opgepikt. Er waren zelfs spelers uit Eelde naar Assen gekomen.

Komende week hoopt vv LTC weer zoveel kinderen te mogen begroeten. In de groepsapp van Zomeravondvoetbal wordt er al voorzichtig gehoopt de 100 kinderen aan te tikken.