Kruip in de huid van de oude helden en fiets de Tour de TT

Nee, de zomer van 2020 zal niet de boeken ingaan als één met volop zomeractiviteiten. Dat wil overigens niet zeggen dat er helemaal niets te doen is in de regio. Als inwoner of toerist moet je soms even op zoek om iets te leuks te doen. Een van de mogelijkheden is het fietsen van de Tour de TT.

De route gaat deels door de gemeente Midden-Drenthe en Assen, deze beide gemeenten hebben een lange traditie met de TT. Onderweg verschillende pleisterplaatsen, waar iets gegeten en gedronken kan worden. In Schoonloo het echtpaar Van Halen uit Bunnik, zij vinden het prachtig: ‘Wij hebben niets met de TT hoor, maar vinden het leuk dat we zoveel moois onderweg tegen komen. Daarvoor zijn we hier. Ik geloof dat deze route 66 kilometer is, maar dat is goed te doen op onze e bikes.’

Onderweg kan de fietser de hunebedden bezoeken, de prachtige molen in Rolde en onder andere de fraaie tentoonstelling in het Drents Museum.

De route wordt aangegeven door de zwart gele bordjes van de Tour de TT en is in Hooghalen op te pakken nabij Napoleon en in Assen onder andere bij het Drents Museum.