Wolkentheater vermaakt kinderen in Drentse asielzoekerscentra met openluchtcircus

De kinderen uit de asielzoekerscentra van Assen, Emmen en Zweeloo krijgen in augustus bezoek van het Wolkentheater dat een openluchtcircus gaat opvoeren.

De voorstellingen maken deel uit van een landelijke tournee langs dertig azc’s.

Tijdens Circus Doe-Maar-Mee toveren de artiesten spullen die te vinden zijn in elk huis - bijvoorbeeld sokken of theedoeken - om tot circusrekwisieten voor jongleerscenes of goocheltrucs. Dat moet de kinderen deze zomervakantie aansporen om zelf ook een circus op te zetten.

De voorstelling doet het azc in Assen aan op woensdag 12 augustus (16.00 uur), het azc in Zweeloo op donderdag 13 augustus (16.00 uur) en in Emmen op vrijdag 14 augustus (12.00 uur).

Vanwege de RIVM-richtlijnen en de corona-maatregelen hebben de voorstellingen een besloten karakter.

Het Wolkentheater in een notendop

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in azc’s. Vandaag de dag bestaat het Wolkentheater uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld.