Betty Simonides, Gejan Stol en Joop Striker exposeren

Assen Betty Simonides, Gejan Stol en Joop Striker exposeren van 8 augustus tot en met 22 augustus in het winkelpand naast Boek-en Kantoorboekhandel Van der Kuijl, Brinkstraat 18 in Assen.

Löplaangs zal bestaan uit een totaal-installatie. Opvallend kan zijn dat zowel het werk van Simonides als dat van Stol de eigenheid van de diverse ruimtes zal bevestigen door middel van een ingreep in de ruimte, terwijl anderszins het werk van Striker de ruimte zal accentueren, dan wel dat de locatie een onderdeel van het werk is. Naast de diversiteit van de werken onderling, de contrasten en de al dan niet logische verbindingen, bestaan sommige werken van de deelnemende kunstenaars uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen die ontdaan zijn van hun oorspronkelijke gebruiksfunctie. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen binnen de huidige regelgeving dankzij een provinciale subsidie in het kader van het ‘Snelloket culturele projecten coronacrisis Drenthe’. Het ingebrachte werk is voornamelijk in deze covid19-periode gemaakt, inclusief de drie basisgrafieken in boekdruk, een lithografische publicatie en de gratis typografische kaart bij de uitgang. Uitgaande van de 1meter50 hebben deze drie autonoom werkende beeldende kunstenaars de ruimte benaderd en gemaakt tot een beeldend poëtische opstelling met af en toe een humoristische ‘onvolkomenheid’.

Men is welkom om deze tentoonstelling te bezoeken, bij voorkeur op afspraak. Er is geen opening; wel wordt de link met de registratie van de openings-act openbaar gemaakt. De openingstijden zijn donderdag en zaterdag van 13 tot 17 uur en vrijdag van 13 tot 21 uur. Info via: www.bettysimonides.com , www.gejanstol.nl en www.joopstriker.nl