Zomerwandeling door Beekdallandschap

Oudemolen - Het Beekdallandschap van de Drentsche Aa in Noord Drenthe is het meest gaaf gebleven laagland bekenstelsel van Noordwest Europa. Naast de prachtige natuur is het gebied ook rijk aan aspecten van cultuurhistorie, archeologie en geologie.

Vanaf Midden Drenthe stromen een groot aantal kronkelende beekjes noordwaarts, door een natuurgebied met veel bos, heide en duingebied, om uiteindelijk van oorsprong via de stad Groningen, uit te komen in zee.

Een groot deel van het gebied  heeft de status van Nationaal Park en wordt dan ook beschermd. Onder leiding van een natuur & landschapsgids kan worden deelgenomen aan een ongeveer 2 uur durende zomerwandeling door het meest gevarieerde deel van het natuurgebied tussen Zeegse en Gasteren.

Onderweg geeft de gids in het kort uitleg over de natuur en de nog steeds zichtbare geologische ontstaansgeschiedenis, zoals pingo ruïnes en smeltwaterdalen. De wandeling is geschikt voor jong en oud en verloopt in een ontspannen tempo.  De wandeling vindt plaats op zondagmiddag 19 juli en start om 14.00 uur bij Herberg De Fazant aan de Hoofdweg 118 in Oudemolen. Opgave en info; 06 27451052.